ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 99Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 99Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η συμμετοχή στην Δοξολογία και στο Μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως
 των ψυχών των πεσόντων και των ηρώων ήταν μεγάλη. Στο στιγμιότυπο
 διακρίνεται η νέα γενιά των ομογενών.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου», την Κυριακή διοργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων για την 99η επέτειο της ανακήρυξης
της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, οι οποίες ξεκίνησαν με τη Δοξολογία και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, των μαρτύρων και των ηρώων για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου που τελέστηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και ολοκληρώθηκαν με το γεύμα που παρατέθηκε στο εστιατόριο «Μπαχάρι» στην Αστόρια. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Σταύρος Ζιώγκας, τόσο κατά την διάρκεια της προσφώνησής του στις εκδηλώσεις, όσο και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. «Ευχαριστούμε τον π. Αναστάσιο Πουράκη για την εμπνευσμένη ομιλία και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για τη φιλοξενία», τόνισε ο κ. Ζιώγκας.
Ο π. Αναστάσιος Πουράκης επεσήμανε ότι γνώριζε πολύ λίγα πράγματα γι' αυτό το γεγονός καιότι όταν μελέτησε σε βάθος τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης θαύμασε τον αγώνα των Βορειοηπειρωτών για την ελευθερία και για την Αυτονομία.

(από τον Εθνικό Κήρυκα. Πρώτη δημοσίευση στο διαδίκτυο Βορειοηπειρωτικά)

2 σχόλια:

τπεροχα παιδια παντου ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΥΣΗΧΙΑ