Εξόρμηση 50 Ελλήνων φωτογράφων στην πόλη του Αργυροκάστρου ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Εξόρμηση 50 Ελλήνων φωτογράφων στην πόλη του Αργυροκάστρου


Την πρώτη φωτογραφική εξόρμηση εκτός συνόρων πραγματοποίησε η Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας “Φωτόραση”  και συγκεκριμένα στο Αργυρόκαστρο! Κατόπιν συνεργασίας με τον Πρόξενο της Αλβανίας κ.Ανδρέα Κάσσο και με τη βοήθεια του  κ.Στάθη Σιούτη πραγματοποιήθηκε αυτή η όμορφη εκδρομή. Η παρουσία των Ελλήνων φωτογράφων κέντρισε το ενδιαφέρον και των Αλβανικών ΜΜΕ που τους αφιέρωσαν ρεπορτάζ. Το φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα παρουσιαστεί σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα καθώς και στο Αργυρόκαστρο.

Δείτε το Αλβανικό ρεπορτάζ:


Διαβάστε τις εντυπώσεις των φωτογράφων, οι οποίοι επισκέφθηκαν και το χωριό της Δερβιτσάνης
Με το που έφτασε η Φωτόραση στο Αργυρόκαστρο πέρασε από το ξενοδοχείο για την συνάντηση με τον κ. Κάσσο και μετά από λίγο βγήκε στην πόλη όπου η παρουσία της έγινε αισθητή.. Οι λήψεις αμέτρητες ο κόσμος φιλόξενος που έδειχνε να το απολαμβάνει ποζάροντας στο φακό τον φωτογράφων..
Η φωτοβόλτα διήρκεσε μέχρι το απόγευμα όπου συγκεντρωθήκαμε στο ξενοδοχείο για να πούμε τις εμπειρίες αλλά και να δείξουμε μερικές από τις φωτογραφίες μας…
Το βράδυ μαζευτήκαμε στην αίθουσα του ξενοδοχείου για το όμορφο βραδινό..η νύχτα ήταν όλο κέφι – χαμόγελο και το σημαντικότερο το δέσιμο που έγινε μεταξύ των μελών..
Το πρωί ο καθένας μας βγήκε για τις τελευταίες φωτογραφίες και στη συνέχεια αποχωρήσαμε από το Αργυρόκαστρο και στο γυρισμό κάναμε μια στάση στο χωριό Δερβιτσάνη.. Εκεί πραγματικά ο κόσμος μας αγκάλιασε και άρχισε να μας λέει ο κάθε ένας και από μια ιστορία..πραγματικά μεγάλη η χαρά μας..
Μετά από αυτό το όμορφο διήμερο η επιστροφή στα Ιωάννινα ήταν όλο χαμόγελο και αισιοδοξία.. Οι εντυπώσεις άριστες!

Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες :

υλικό από ioanninacity.wordpress.com