Μόνο σε χορούς μαζευόμαστε! Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στην «Κοπή Πίτας» της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών 2013 ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο σε χορούς μαζευόμαστε! Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στην «Κοπή Πίτας» της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών 2013

Αν υπήρχε τέτοια συμμετοχή  και σε εθνικές-πολιτικές εκδηλώσεις τώρα θα ήμασταν αυτόνομοι!

Το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου έλαβε χώρα η πολυαναμενόμενη Κοπή Πίτας 2013 της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών». Ο χώρος, διακοσμημένος σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε υποδέχτηκε πάνω από 1500 νέες και νέους Βορειοηπειρώτες. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της Νε.Β, το οποίο εδώ και δυόμιση χρόνια κάνει  ό, τι μπορεί για να συσπειρώσει τους Νεολαίους μας.
Αισίως φέτος η Νεολαία μας κλείνει τα 10 χρόνια παρουσίας της στα Βορειοηπερωτικά δρώμενα. 10 χρόνια αγώνων ανάμεσα σε δύο πατρίδες, διαφορετικές μόνο ως προς το γεωγραφικό τους κομμάτι. Ο σημαντικότερος ίσως σκοπός του σωματείου μας είναι η συσπείρωση, έτσι ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα ήθη, τα έθιμα καθώς και τις παραδόσεις  του τόπου μας. Το 2012 αποδείχτηκε πολύπαθο έτος για όλους μας. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ότι η καινούρια χρονιά θα αποζημιώσει τη βασανισμένη κοινότητά μας.
Αυτό όμως το οποίο θα θέλαμε να τονίσουμε είναι η σημαντικότητα της συμμετοχής όλων μας, στις διάφορες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς και που ως μόνο στόχο έχουν τη στήριξη των συμφερόντων της ιδιαίτερης μας πατρίδας. Στην εκδήλωση έγινε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Τη διεκδίκηση της Ελληνικής συνείδησης των Βορειοηπειρωτών μαρτυρούσαν και οι αφίσες που κοσμούσαν τους τοίχους της αίθουσας και οι οποίες απεικόνιζαν όλες τις περιοχές  της Βορείου Ηπείρου συνοδευόμενες από τη φράση «ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!
Έπειτα από μία ιστορική αναδρομή της Νεολαίας μας ακολούθησε μία σύντομη αναφορά στις δράσεις του σωματείου και του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δράσεις οι οποίες προκύπτουν και από την ιστοσελίδα της Νε.Β  «www.neb.gr».
Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και Αντιπροέδρου της Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού, κ. Φάνη Καλυβιώτη, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ενότητας των απανταχού Βορειοηπειρωτών αλλά και στη σημαντικότητα συμμετοχής όλων μας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Αλβανία, με αντίστοιχη στήριξη των Ελλήνων υποψηφίων. Ο κ. Καλυβιώτης ανακοίνωσε ακόμα, τις επερχόμενες αρχαιρεσίες της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» για τις οποίες θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, Δήμαρχο Περιστερίου, για τη συνεισφορά και την υποστήριξη που παρείχε στο σωματείο μας τα 4 τελευταία χρόνια. Την απονομή έκανε το ιδρυτικό μέλος της Νε.Β, Δημοκράτης Μπιτσούνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:
Ντούλες Βαγγέλης, Πρόεδρος ΚΕΑΔ
Κίτσος Χρήστος, Πρόεδρος ΕΕΜΜ -Μέγκα
Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου
Καραθάνος Μπάμπης, Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών

Παρευρέθηκαν επίσης προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού πολιτιστικού και κοινωνικού  τομέα της ιδιαίτερής μας πατρίδος όπως και του ελλαδικού χώρου. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι:
Τζομάκας Γιώργος, Αντιπρόεδρος «Ομόνοιας» 
Θωμάς Γιάννης,Αντιπρόεδρος ΚΕΑΔ, Εκδότης Λαϊκού Βήματος
Καϊσης Χρήστος, Έπαρχος Αλύκου 
Σπύρου Σωκράτης, Έπαρχος Φοινίκης
Γιωργάκης Χρήστος, Πρώην Πρόεδρος Νε.Β.
Κώττης Γιώργος, Υπεύθυνος  του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Ν.Δ.
Κώστας Νούσιας, Μουσικός-Συγγραφέας
Κώστας Σωτήρης,Επιχειρηματίας
Νίκος Ζέκης, Χοροδιδάσκαλος

Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους και όλους τους Προέδρους Σωματείων - Συλλόγων, Ομοσπονδιών και εκπροσώπους Νεολαιών  που παρευρέθησαν όπως και όλους εσάς που μας τιμάται κάθε χρόνο με την προτίμησή σας.
Την εκδήλωση συνόδευσε η ορχήστρα του Βασίλη Καλκάνη με την Παγώνα Αθανασίου τον Κώστα Τζίμα και τον Κώστα Καλόγερο. Ιδιαίτερη ήταν και η συμμετοχή του DJμε το μουσικό του πρόγραμμα. Το γλέντι κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νε.Β σας ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία σας και σας εύχεται Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Κοπή Πίτας ΝεΒ 2013
Κοπή Πίτας "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"  2013
Κοπή Πίτας "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"  2013
Κοπή Πίτας "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"  2013
Κοπή Πίτας "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"  2013
Κοπή Πίτας "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"  2013