ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: Αυτή είναι η επιστολή-ΑΙΣΧΟΣ για την οριστική διακοπή όλων των συντάξεων του ΟΓΑ από 1-3-2013 ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: Αυτή είναι η επιστολή-ΑΙΣΧΟΣ για την οριστική διακοπή όλων των συντάξεων του ΟΓΑ από 1-3-2013

Όπως δημοσιεύσαμε προηγουμένως από το πρωί της σημερινής μέρας όλους τους υπερήλικους Βορειοηπειρώτες που λάμβαναν μέχρι σήμερα τη σύνταξη του ΟΓΑ τους έχει αποσταλεί η επιστολή που ακολουθεί με την οποία ενημερώνονται ότι από 1-3-2013 διακόπτεται η σύνταξή τους.  Ο λόγος της διακοπής είναι οι εφαρμογή του νέου νόμου Ν. 4093/2012 (Μνημόνιο ΙΙΙ) σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να λαμβάνουν οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη και δεν πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 4.320 ευρώ.

Στην εξαιρετική (!!!) περίπτωση που δε δικαιούστε σύνταξη από την Αλβανία και μόνο τότε (δηλαδή σχεδόν κανείς και ποτέ) στο πίσω μέρος της επιστολής βρίσκεται 1) υπεύθυνη δήλωση (φώτο 2) η οποία μαζί με 2) βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Αλβανίας, αρμοδίως επικυρωμένη και επίσημα μεταφρασμένη, ότι δε δικαιούστε σύνταξη και τους λόγους για τους οποίους δε δικαιούστε καθώς και 3) δικαιολογητικά  από τα οποία να προκύπτει ότι σήμερα κατοικείτε μόνιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να κατατεθούν στον Ανταποκριτή ΟΓΑ το αργότερο μέχρι 30-4-2013, μετά θα ελεγχθεί αν συντρέχουν στο πρόσωπό τους και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου... ζήσε Μάη μου.

Η επιστολή κλείνει αναφέροντας ότι ανεξάρτητα από τη διακοπή της συνταξιοδότησής του ΟΓΑ, το βιβλιάριο υγείας σας μπορεί να θεωρηθεί νομίμως για το έτος 2013, για το 2014;;;


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: «Έλεγχος σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα».

1. Με το Ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 -Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» θεσπίστηκαν νέες προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα.
Με τις ίδιες προϋποθέσεις επανακρίνονται από 1-1-2013 και όσοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι.

Για τη συνέχιση της παροχής της σύνταξης στους ήδη συνταξιούχους - όπως εσείς - πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις :
α. Να μη λαμβάνουν ή να μη δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού. Σε περίπτωση εγγάμων να μη λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από τη βασική σύνταξη που χορηγεί ο ΟΓΑ (360,00 ευρώ το μήνα).
β. Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη και να εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.
γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.640
ευρώ.
2. Από στοιχεία της Υπηρεσίας μας προκύπτει ότι λαμβάνετε σύνταξη από την Αλβανία, από την οποία μάλιστα σύνταξη δεν έχετε τη δυνατότητα παραίτησης.

Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω, η σύνταξή σας θα διακοπεί την 1-3-2013, αναδρομικά από 1-1-2013.

3. Στην εξαιρετική περίπτωση που δε δικαιούστε σύνταξη από την Αλβανία και μόνο τότε, παρακαλούμε να καταθέσετε στον Ανταποκριτή ΟΓΑ του τόπου κατοικίας σας τα παρακάτω δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι 30-4-2013:

α. Το παρόν έντυπο, με την ενσωματωμένη στη δεύτερη σελίδα Υπεύθυνη Δήλωση, συμπληρωμένη σε όλες τις ερωτήσεις και -θεωρημένη για το γνήοιο της υπογραφής από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ.
β. Βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Αλβανίας, αρμοδίως επικυρωμένη και επίσημα μεταφρασμένη, ότι δε δικαιούστε σύνταξη και τους λόγους για τους οποίους δε δικαιούστε, 
γ. Δικαιολογητικά ή δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει ότι σήμερα κατοικείτε μόνιμα στην Ελλάδα, όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμούς ΔΕΚΟ ή φορολογική Δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση Ασφάλισης σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

4.
Σε περίπτωση που αποδεδειγμένα δε δικαιούστε σύνταξη από την Αλβανία θα ελεγχθεί αν συντρέχουν στο πρόσωπό σας και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου και σε καταφατική περίπτωση θα επαναχορηγηθεί η σύνταξή σας.

Επισημαίνουμε ότι τα στοιχεία που θα μας στείλετε θα διασταυρωθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο με στοιχεία που τηρούνται στις Υπηρεσίες μας από προηγούμενη απογραφή καθώς και σε άλλες Υπηρεσίες της Ελλάδας ή του εξωτερικού και ότι, σύμφωνα με το νόμο, σε περίπτωση που θα δηλώσετε ψευδή στοιχεία, θα σας επιβληθούν οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, κυρώσεις.

Ανεξάρτητα από τη διακοπή ή όχι της συνταξιοδότησής σας από τον ΟΓΑ, το βιβλιάριο υγείας σας μπορεί να θεωρηθεί νομίμως για το έτος 2013.
Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α.

10 σχόλια:

Ήρθε σήμερα αυτό το γράμμα και στον πατέρα μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρέθηκε ακόμα δε μιλάει. Ντρέπομαι να τον δω στα μάτια, προεκλογικά τρέχαμε για τον Σαμαρά μη μας φερει τη σύνταξη που έκοψε ο Γιωργάκης αλλά τούτος μας έκοψε και την άλλη. Δεν έχω τι να του πω του ανθρώπου

Afti i kyvernisi soni kai de paei na mas stilei olous sti Xrysh Aygh!

paidia... apla pragmata.
ta lefta teleiosane!


"Syntaksi"oxi bohthteia soy leei meta.. Ntropi kai eskos.Ti na pw kai h Albania poy edine psixoyla den to ekopse.. As to meiwnan toylaxiston efoson ypotithete de bgazoyn to mistho oi MEGALOI..Mia zwh stoys boreiohpeirotes polemo apo to stoma to bgazoyn ayto poy toys dinoyn.. ntropi. Toys stelnoyn proora toys geroys.


Για 78 εκ το χρονο κοψαν την σύνταξη του πατέρα μου.330 ευρω για 2 ατομα με τα οπια πληρώνουν το νοίκι, τα υπόλοιπα με 200 ευρω απο την Αλβανία.Εναι και η δυο πάνω από 80 χρόνων.Ο μέσος όρος ζωής 82 χρονών.Ερωτηση: ΘΑ ΣΟΘΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

twra pmkopikan ta lefta na peis ston patera s na ginei kinezos pleon.an t dinoun lefta oi kinezoi isos ginei k kinezos.ta lefta sas noiazei gia thn ellada oute p sas kegete karfi.etsi?

Μήπως το γνωρίζεις ότι οι Ελλαδίτες ανασφάλιστοι την δικαιούνται και οι δυο την σύνταξη του ΟΓΑ;
Για αυτούς υπάρχουν λεφτά;
Αυτοί δικαιούνται μια ελάχιστη σύνταξη 300 ευρώ (ο καθένας) για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Ενώ οι γονείς μας που εργάστηκαν εδώ στην Ελλάδα σκληρά χωρίς να καταφέρουν να συμπληρώσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων (αντικειμενικά λόγω ηλικίας ή γιατί -χωρίς υπαιτιότητα τους- δεν ασφαλίστηκαν), έλληνες πολίτες πια (με ελληνική ταυτότητα) οφείλουν να ζήσουν εδώ με τα 80-100 που λαμβάνουν από την Αλβανία.
Τέλος, τα περί πατριωτισμού πούλα τα αλλού και επίσης αν κάποιος κάνει τον κινέζο (χωρίς να έχω κάτι με τους ανθρώπους που ενδεχομένως είναι πιο ευφυέστατοι από σένα), αυτός είσαι εσύ.

Είναι η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα που ρίχνεται κυριολεκτικά στον Καιαδα. Του υπόλοιπους τους κοροϊδεύουν ακόμα.

Ντροπη σε ολους αυτους τους αψυχους Υπουργους και αυτους που κηβερνανε τουτη την χωρα που λεγεται Ελλαδα.