Η δικαστής της υπόθεσης δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα δέχτηκε επίθεση με οξύ [video] ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Η δικαστής της υπόθεσης δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα δέχτηκε επίθεση με οξύ [video]Επίθεση με οξύ στη δικαστή Mishgjoni στην πόλη της Αυλώνας, βλάβες σε πρόσωπο και θώρακα

Σήμερα ένα σοβαρό και ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 09.00 το πρωί στην περιοχή "28 Nëntori" στην Αυλώνα . Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι η 42χρονη δικαστής Mirela Mishgjoni δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο και το θώρακα από ένα άτομο αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής λίγο μετά την έξοδο της από την οικία. Η παράξενη σύμπτωση είναι ότι η Mishgjoni ήταν μια από τους τρεις δικαστές της υπόθεσης δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα.


Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες της επίθεσης και ο δράστης , ενώ εικάζεται ότι η δικαστής δέχθηκε επίθεση για υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία της.


Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά σε σχέση με την επίθεση είναι ότι η δικαστής αντιστάθηκε αρχικά στον δράστη αλλά δεν κατάφερε να τον αποτρέψει.


Μετά την επίθεση η δικαστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αυλώνας, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή της. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αυλώνας δηλώνουν ότι η δικαστής έχει υποστεί ζημιά στην αριστερή πλευρά του προσώπου, το στόμα καθώς και το αριστερό μάτι που έχει πάθει βλάβη από το οξύ. Εν τω μεταξύ η αστυνομία Αυλώνα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.Η αντίδραση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αντέδρασε στην επίθεση κατά της δικαστού στην Αυλώνα. Σε δελτίο Τύπου του ΑΔΣ τονίζεται ότι έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Αυλώνα και έχει πάρει πλήρη εγγύηση από αυτούς για την εξιχνίαση αυτού του περιστατικού και ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.


"Για άλλη μια φορά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο εκφράζει την υποστήριξή του στο δικαστικό σώμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αυλώνα, αλλά και στο δικαστικό σώμα στο σύνολό του, εκφράζοντας την επιθυμία να αυξηθεί και εγγυηθεί η ασφάλεια και η προστασία των δικαστών," ανέφερε η δήλωση.


*Το 2008 τα ίδια μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου είχαν ψηφίσει ομόφωνα για την απομάκρυνση της δικαστού του Πρωτοδικείου του Αυλώνα, Mirela Mishgjoni. Η απόλυσή της έγινε, επειδή, κατά τη διάρκεια της Επιθεώρησης του ΑΔΣ η έρευνα έχει βρει στοιχεία που αποδείκνυαν παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά. Η απόφαση ανατράπηκε από τα δικαστήρια και η Mishgjoni επέστρεψε ξανά στο καθήκον. Παρόμοια ήταν και η υπόθεση του 2004 αλλά η Mishgjoni ύστερα από έφεση είχε επιστρέψει ξανά στις δικαστικές αίθουσες.