«Ρόμπα» ο πρόεδρος των Τσάμηδων: Η Σαουδική Αραβία απέρριψε προτεινόμενο πρέσβη από το κόμμα PDIU λόγω... ποινικού μητρώου! ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

«Ρόμπα» ο πρόεδρος των Τσάμηδων: Η Σαουδική Αραβία απέρριψε προτεινόμενο πρέσβη από το κόμμα PDIU λόγω... ποινικού μητρώου!

Σε αποκλειστική της είδηση, η εφημερίδα Dita, δημοσιεύει σήμερα ότι ο πρέσβης που διορίστηκε για τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να αντικαταστήσει τον πρέσβη Admir Banajn είναι ένας πρώην φοιτητής στη χώρα αυτή με ποινικό μητρώο.

Αλλά, ο υποψήφιος που πρότεινε ο αρχηγός του κόμματος των τσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας γιατί το προτεινόμενο άτομο είχε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη.

Πηγές που προέρχονται από το εσωτερικό της αλβανικής διπλωματίας, έκαναν γνωστό το γεγονός αυτό το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να αποκρύψει για να μην βλάψει την φήμη του προτείνοντος, αρχηγού του Τσάμικου κόμματος PDIU, Σπετίμ Ίντριζι.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανήκει στον «τομέα» του κόμματος LSI, αλλά με τη συμφωνία που έκανε το Δημοκρατικό Κόμμα (του Σαλί Μπερίσα) με το κόμμα PDIU για την από κοινού διακυβέρνηση, το κόμμα των τσάμηδων έχει ορισμένα δικαιώματα όσον αφορά το διορισμό πρεσβευτών κλπ., αναφέρει η εφημερίδα.

Ο πρέσβης στη Σαουδική Αραβία παραμένει στα καθήκοντά τους μέχρι να βρεθεί άλλος υποψήφιος.

από The Hellenic Information Team με μερικές διορθώσεις