Ντούλες: Καμία συνεργασία με PDIU και Aleanca Kuqezi, ανοιχτός στο MEGA ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Ντούλες: Καμία συνεργασία με PDIU και Aleanca Kuqezi, ανοιχτός στο MEGA

PDIU και Aleanca Kuqezi βλάπτουν σοβαρά το ευρωπαϊκό προφίλ του πολιτικού συστήματος

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του δεν θα κάνει συνασπισμό με το PDIU των τσάμηδων και το Aleanca Kuqezi.

"Το Κόμμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων παραμένει σταθερό στη θέση του να μην προβεί σε συνασπισμό με κόμματα που έχουν σοβαρά προβλήματα με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου", είπε ο Βαγγέλης Ντούλες σε μια δήλωση για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και PDIU σχετικά με πιθανές συμμαχίες για τις εκλογές του Ιουνίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Ντούλες έχει αναφερθεί ότι το PDIU των τσάμηδων και το Aleanca Kuqezi του Σπαχίου βλάπτουν το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να μην συνεργαστούν με τέτοιες δυνάμεις.

"Είναι δημοσίως γνωστό ότι το ΚΕΑΔ δεν θα συνεργαστεί με πολιτικές δυνάμεις που έχουν προβλήματα με το ευρωπαϊκό όραμα, τη δημοκρατία και του κράτους δικαίου. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία με τέτοιες κατηγορίες πολιτικών δυνάμεων. Αλλά αυτό δεν θα είναι η μόνη προτεραιότητα του ΚΕΑΔ, είναι μια πολύ αρνητική πτυχή της πολιτικής ζωής της χώρας μας, όπου σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, κυβερνητικές, όπως το PS και το PD φλερτάρουν για συνεργασίες με τέτοιες πολιτικές δυνάμεις που βλάπτουν σοβαρά το ευρωπαϊκό προφίλ του πολιτικού μας συστήματος και της πολιτικής κατάστασης », δήλωσε ο κ. Ντούλες.

Ο κ. Ντούλε ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, η πολιτική δύναμη της οποίας ηγείται βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να κλείνει την πόρτα σε κανένα πολιτικό κόμμα. Ωστόσο, μίλησε και για την ψηφοφορία που θα δώσει στο Κοινοβούλιο σχετικά με την κατανομή των εδρών.

"Η ψηφοφορία θα είναι πάντα σύμφωνα με το νόμο και δεν θα πρέπει να χαρακτηριστούμε από το πνεύμα της δημιουργίας παράθυρων στη νομοθετική διαδικασία λήψης αποφάσεων, από τις οποίες θα μπορούσε να επωφεληθεί το ΚΕΑΔ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Πρέπει να εξεταστεί τι είναι σωστό, τι είναι νόμιμο", συμπληρώνει ο κ. Ντούλες.

Ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με το κόμμα MEGA, το οποίο επίσης προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ο Ευάγγελος Ντούλες είπε ότι δεν έχει κλείσει την πόρτα σε κανένα πολιτικό κόμμα πόσο μάλλον ενός κόμματος με το οποίο έχει βασικά το ίδιο πρόγραμμα.

από: himara.gr/blog