Ντούλες: Ψηφοθηρικό παραμύθι η "εθνική ένωση" που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί στην Αλβανία ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ντούλες: Ψηφοθηρικό παραμύθι η "εθνική ένωση" που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί στην Αλβανία

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις περί εθνικής ένωση των Αλβανών από πολιτικούς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε τα εξής:

"Η μοναδική ένωση είναι η ένωση της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οποιαδήποτε άλλη ένωση είναι μια κοροϊδία για τους πολίτες.
Κάθε πολίτης με σύγχρονες ευρωπαϊκές αντιλήψεις βλέπει μόνο μια ένωση, την ένωση όλων των λαών της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οποιαδήποτε άλλη ένωση αποτελεί κοινή κοροϊδία έναντι των πολιτών, και πολύ περισσότερο όταν τα περί "ένωσης" γίνονται για λογαριασμό μιας χούφτας ψήφων, είναι ακόμα πιο τετριμμένο."

Ερωτώμενος για την κατάσταση στο Πρέσεβο ανάμεσα στην Αλβανική μειονότητα και τις Σερβικές αρχές ο κ. Ντούλες είπε:

"Είναι δυσάρεστες καταστάσεις για όλους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχει ανάγκη ούτε στο Πρέσεβο, και ούτε σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για εντάσεις, είναι στιγμή διαλόγου και συμμόρφωσης με τα διεθνή στάνταρτς όπως έχουν κυρωθεί. Διότι όταν έχουμε οπτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά» δεν συμβάλλουμε ως προς την σωστή κατεύθυνση των πολιτικών καταστάσεων και εξελίξεων."

Σύμφωνα με τον κ. Ντούλε οι εθνικιστικές δηλώσεις δεν εξυπηρετούν τη σταθερότητα στην περιοχή και δεν βοηθούν στην εφαρμογή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.