Μπερίσα: Κοινό πρωτάθλημα ανάμεσα σε Αλβανία και Κόσοβο! - Τα Κοσοβαρικά κανάλια να πιάνουν σε όλη την Αλβανία! ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Μπερίσα: Κοινό πρωτάθλημα ανάμεσα σε Αλβανία και Κόσοβο! - Τα Κοσοβαρικά κανάλια να πιάνουν σε όλη την Αλβανία!

Φαίνεται ότι από τα λόγια "για εθνική ένωση" περνάει στην πράξη ο Αλβανός πρωθυπουργός. Κατά την πρώτη συγκέντρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νέο έτος, ο Μπερίσα ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού την άμεση έναρξη συζητήσεων με τον Κοσοβάρο ομόλογό του για τη δημιουργία κοινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος μεταξύ των χωρών. Μάλιστα ο Μπερίσα ζήτησε το νέο πρωτάθλημα να ονομαστεί "Πανεθνικό" όπου θα ενταχθούν όλες οι ομάδες από τις δύο χώρες. Όπως είπε ο Μπερίσα ένα τέτοιο βήμα θα φέρει νέες δυνατότητες ενώ θα μεγιστοποιήσει και την αγορά του ποδοσφαίρου με νέα αστέρια.

Ο Μπερίσα συνέχισε τα σχέδια ενοποίησής του, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι σταθμοί του Κοσόβου να εκπέμπουν σε όλη την Αλβανία και αντιστρόφως. Να πιάνουν μέχρι την Κονίσπολη είπε ο Μπερίσα. Σημειώνουμε ότι η Κονίσπολη είναι το νοτιότερο σημείο της Αλβανίας. Αν κάτι τέτοιο τεθεί σε εφαρμογή, όχι μόνο οι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου αλλά και η ελεύθερη Ήπειρος θα βλέπει στους δέκτες Κοσοβαρική τηλεόραση.