Πρόεδρος στο Ινστιτούτου «Καραμανλής» ο Μιχελάκης μετά τις συνεχόμενες επερωτήσεις του που "ενόχλησαν"... ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Πρόεδρος στο Ινστιτούτου «Καραμανλής» ο Μιχελάκης μετά τις συνεχόμενες επερωτήσεις του που "ενόχλησαν"...

Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Επικρατείας αναλαμβάνει από σήμερα τη θέση του προέδρου στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής". 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: "Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας κ. Γιάννης Μιχελάκης".
Η απόφαση είχε την σύμφωνη γνώμη και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Προκάτοχος του ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιχελάκης: Αισθάνομαι βαρύ το χρέος
"Αισθάνομαι βαρύ το χρέος, καθώς την ίδια θέση υπηρέτησαν κορυφαία και ιστορικά στελέχη της Παράταξής μας", τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης αναφορικά με την τοποθέτησή του στην προεδρία του Ινστιτούτου. 
"Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" έχει να επιτελέσει πολυσήμαντο έργο", σημειώνει ο βουλευτής Επικρατείας και συνεχίζει:
"Ιδίως σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη γόνιμου πολιτικού διαλόγου για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, τη χρηστή διακυβέρνηση, την   επιστροφή στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.
Δεσμεύομαι να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του Προέδρου μας, με διαρκή εντατικοποίηση των δράσεων του Ινστιτούτου και συνεχές άνοιγμά του σ’ ολόκληρη την Κοινωνία"

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γιάννης Μιχελάκης το τελευταίο διάστημα είχε παρέμβει με επερωτήσεις του στην βουλή σε θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση. Μια απ' τις πιο θορυβώδεις επερωτήσεις αφορούσε την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ προς του Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Ελπίζουμε ο κ. Μιχελάκης να μείνει σταθερός στο ζήτημα των συντάξεων και απ' τα νέα του καθήκοντα.