Ο Ράμα έλαβε το μήνυμα Ντούλε και ακολουθεί την «ατζέντα» του ΚΕΑΔ: Καταδικάζει τον «πρωτόγονο βαλκανικό εθνικισμό» του Μπερίσα.. ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Ράμα έλαβε το μήνυμα Ντούλε και ακολουθεί την «ατζέντα» του ΚΕΑΔ: Καταδικάζει τον «πρωτόγονο βαλκανικό εθνικισμό» του Μπερίσα..

Δημιουργεί προβλήματα με τους γείτονες!

Από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, ο πρόεδρος Έντι Ράμα καταδίκασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον «πρωτόγονο» βαλκανικό εθνικισμό - όπως τον χαρακτήρισε - του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Το Συμβούλιο συγκεντρώθηκε σήμερα για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2013.

Συγκεκριμένα ο Ράμα κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει τις εθνικιστικές δηλώσεις οι οποίες όχι μόνο επιδεινώνουν τις μέχρι στιγμής σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί με τους γείτονες αλλά απομακρύνουν τη χώρα και από τους διεθνείς ετέρους, ΗΠΑ και Ε.Ένωση.

«Ο Πρωθυπουργός εμμένει στο φάντασμα του πρωτόγονου βαλκανικού εθνικισμού, αφού οδήγησε την κυβέρνηση σε καταστροφή, διακινδυνεύει να μεταβάλει και τον σταθεροποιητικό ρόλο που είχαν οι Αλβανοί στην περιοχή. Η εθνική ένωση δεν μπορεί να γίνει γίνει με τους τρόπους και τα μέσα του παρελθόντος. Την διαδρομή της προς το μέλλον από καιρού η Αλβανία την έχει επιλέξει δίπλα στους μεγάλους συμμάχους της τις ΗΠΑ και την ΕΕ» - είπε ο Ράμα.

«Μην αναμιγνύετε τα συμφέροντα του έθνους με τα προσωπικά σας συμφέροντα. Δεν αρκεί να πεις ότι είσαι η αλλαγή. Eκτός από το τεράστιο οικονομικό χρέος που θα αφήσεις μην ανοίγεις και προβλήματα με τους Βαλκάνιους γείτονες. Δεν έχετε κανένα σχέδιο, εκτός από τη ρητορική», είπε ο Ράμα απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Μπερίσα.

Μόλις πριν δυο μέρες ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ - μέχρι πρότινος σύμμαχο κόμμα του Σοσιαλιστικού - Ευάγγελος Ντούλες απέκλεισε κάθε είδους συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία καθώς και με το PDIU των τσάμηδων,άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα θέτοντας ως «όρο» την μη συμμετοχή στην συμμαχία ακραίων πολιτικών δυνάμεων.

Μετά την χθεσινή απουσία του κ. Νούλε από τη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας φαίνεται ότι ο Ράμα "έλαβε το μήνυμα" για την καταδίκη του εθνικισμού που βρίσκεται σε ανοδική τάση στην Αλβανία αν θέλει να ελπίζει σε μια συνεργασία με το ΚΕΑΔ. Βεβαίως ως προς την έξαρση του εθνικισμού στην Αλβανία, μέρος της ευθύνης πέφτει και στον ίδιο τον Ράμα.