Επίσημη δήλωση Εκκλησίας της Αλβανίας: Ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας αλλά μία συνεχή εξαπάτηση της κοινής γνώμης! ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Επίσημη δήλωση Εκκλησίας της Αλβανίας: Ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας αλλά μία συνεχή εξαπάτηση της κοινής γνώμης!

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
 
Η Ιερέας Σύνοδος 

ΕΠΊΣΗΜΗ ΔΉΛΩΣΗ
Ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας, αυτός είναι μία συνεχή απάτη της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και από διαφορετικές πλευρές η επιθέσεις εναντίων της ορθόδοξης κοινότητας στην Αλβανία. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και η κατ’ επανάληψη εμφάνιση στα ΜΜΕ του Νικόλα Μάρκου από το Ελμπασάν ως ιερέα ορθόδοξο.
Είμαστε υποχρεωμένοι να πληροφορήσουμε ξανά για τις κατάφωρες απάτες αυτού του αυτοαποκαλούμενο ορθόδοξο ιερέα της Αλβανίας. Αυτός δεν αναγνωρίσετε ως ιερέας από καμία Ορθόδοξοι Εκκλησία στο κόσμο, ούτε από καμία άλλη Εκκλησία η χριστιανική ομολογία και ούτε από το Αλβανικό Κράτος.
Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, το μόνο θρησκευτικό ορθόδοξο ίδρυμα στην Αλβανία, δηλώνει επίσημα, επαναλαμβανόμενα για πολλοστή φορά, ότι ο Νικόλα Μάρκου δεν είναι ιερέας. Το να δηλώνει πως είναι ιερέας δεν τον κάνει κληρικό, και ούτε των κάνει αποδεκτό από τους άλλους ως τέτοιο. Εάν κάποιος δηλώνει πως είναι «χειρούργος», «καθηγητή» ενός πανεπιστημίου που δεν υπάρχει, θα επιτρεπόταν άραγε να εξαπατήσει ανθρώπους?
Οι παράνομες πράξεις του συνεχίσουν ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούνται καταχρηστικά καταλαμβάνοντας ένα μνημείο πολιτισμού, που σήμερα είναι στην κατοχή του κράτους, το Ναό της Παναγίας στην γειτονιά «Κάστρο» στο Ελμπασάν.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός συνεχίσει να χρησιμοποιείτε επαναλαμβανόμενα από ακραία κυκλώματα για επιθέσεις αντι-ορθόδοξες. Αλλά όσο και να προσπαθεί να δείχνει ως υπερπατριώτης, αυτός είναι μία κούκλα στα χέρια των άλλων. Με τις καθημερινές του ιεροσυλίες που τελεί προσβάλει βαριά και βεβηλώνει την χριστιανική θρησκεία και την θρησκευτική ζωή της Αλβανίας πολύ χειρότερα και από το προηγούμενο καθεστώς και εξαπατά κατάφορα την κοινή αλβανική γνώμη.


Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος της Απολλωνίας Νικόλαος.
31.01.2012
Διεύθυνση: Οδός Καβάϊας αριθμ. 151 Τίρανα Τηλ. 04) 22-34-117,22-35-095; Faks (04) 22-32-109

1 σχόλια:

Αντε ρε παλιοτσαρλατανε του σπαχιου.Κανα λεκ και κανα καλο ποστο εκει κοιτα μονο να αρπαξει.