Βορειοηπειρώτης από τη Χιμάρα έπιασε το Σταυρό των Θεοφανείων στην Αθήνα ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Βορειοηπειρώτης από τη Χιμάρα έπιασε το Σταυρό των Θεοφανείων στην Αθήνα


Ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου! 

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη θρησκευτική εκδήλωση για την γιορτή των Θεοφανείων στην Αθήνα παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε.
Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Αθήνα, η οποία τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, ενώ την ρήψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, Μάξιμος.
Αν και πολλοί ήταν αυτοί που επιθυμούσαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά, τελικά ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

από: www.aftonomi.gr