Γιαννάκου: Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αλβανική μειονότητα! ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Γιαννάκου: Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αλβανική μειονότητα!


Με μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξία δεν μπορεί η Αλβανία να υποδέχεται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. 


Δημοσιεύουμε παρέμβαση της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου στην Ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με την έκθεση προόδου της Αλβανίας. Η παρέμβαση, αν και έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, παραμένει ωστόσο επίκαιρη.

 Την ανάγκη να σταματήσουν τα Τίρανα να υποδέχονται με μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξία τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τόνισε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔκα. Μαριέττα Γιαννάκου ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκθεση προόδου της Αλβανίας.
 Στην αρχή της παρέμβασής της, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ ανέφερε ότι όλοι μας στηρίζουμε τις προσπάθειες και τη διάθεση της Αλβανίας να γίνει μέλος της ΕΕ. Παρόλα αυτά, η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η Αλβανία δεν εκπλήρωσε ακόμα όλα τα προαπαιτούμενα στους 12 τομείς προτεραιότητας που η Επιτροπή είχε θέσει, και για αυτό το λόγο το Συμβούλιο της ΕΕ δεν της έδωσε καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Η κα. Γιαννάκου επεσήμανε ωστόσο ότι η αναβολή απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας χώρας πρέπει να λειτουργήσει ως έναυσμα για σταθερότερη πολιτική στην Αλβανία, για καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των αλβανικών πολιτικών κομμάτων και για τη ρύθμιση ζητημάτων που παραμένουν ακόμα εκκρεμή.

«Η διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα, η περιορισμένη πρόοδος στη μεταρρύθμιση του δικαστικού τομέα αποτελούν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό«, σημείωσε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των μειονοτήτων, όπως η διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα, που αντιμετωπίζουν ακόμη διακρίσεις και προβλήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας .

Στη συνέχεια της παρέμβασής της, η κα. Γιαννάκου στηλίτευσε τη στάση του Αλβανού Πρωθυπουργού, ο οποίος μετά τις προκλητικές δηλώσεις του σε ομιλία του για την επέτειο 100 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας του, όπου συμπεριέλαβε ελληνικές και όχι μόνο περιοχές στα αλύτρωτα αλβανικά εδάφη, επανήλθε με χθεσινή του δήλωση εν όψει του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι το Αλβανικό έθνος έχει χωριστεί σε πέντε κράτη…

Η κα. Γιαννάκου απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού κατέστησε σαφές ότι στη χώρα μας βρίσκονται μόνο Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες που ζούνε και εργάζονται στην Ελλάδα, στέλνοντας χρήματα πίσω στην πατρίδα τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Στην Ελλάδα δεν υπήρξε πότε αλβανική μειονότητα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί προς την Αλβανία ότι με μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξία δεν είναι δυνατόν να υποδέχονται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Είναι προφανές ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις εθνικιστικής ρητορείας αναμένοντας την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αλλάξει η τωρινή στάση της ηγεσίας των Τιράνων, ειδάλλως όπως τόνισε δηκτικά η Αλβανία κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία της ευρωπαϊκής προοπτικής όχι εκ των έξω αλλά με δική της αποκλειστική υπαιτιότητα.

απο: www.deropoli.com

3 σχόλια:

re paidia den eimai ethnikhsths alla peite mou auta pou leei den einai koula oi tsamides yphrxan sthn ellada kai to 3erete polli kala....opws thelete na sebontai oi alloi ta dikaiwmata sas etsi kai eseis prepei na sebeste tous allous

Μάθε πρώτα ιστορία φιλαράκο και μετά και ελληνική γλώσσα

to thema einai p na mathei istoria se pios sxolio?esy p emathes ston liakopoulo istoria?