Μπέρισα: Η Αλβανία στηρίζει τις ξένες επενδύσεις ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Μπέρισα: Η Αλβανία στηρίζει τις ξένες επενδύσεις


Διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και για όσους προσανατολίζονται στην έναρξη της επιχειρηματικής τους δράσης στη συγκεκριμένη αγορά, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπέρισα, μιλώντας στο συνέδριο για τις ξένες επενδύσεις, στα Τίρανα.
 
 «Η αλβανική κυβέρνηση στηρίζει τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "ΑΤΑ".

 Ο κ. Μέρισα, αναφερόμενος στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, υπογράμμισε πως ο μεγαλύτερος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης που καταγράφηκε στην ευρωζώνη ήταν 0,7%, ενώ στην Αλβανία ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,7%, εξέλιξη που - κατά τον ίδιο - αποδεικνύει τις «γερές βάσεις» της ανάπτυξης.

 Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται για τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ικανού να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών και τόνισε ότι δεν προβλέπονται αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.