Και ο Όμηρος Αλβανός ήταν! ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Και ο Όμηρος Αλβανός ήταν!

Μέχρι τώρα είχαμε έναν Γκρούεφσκι που ντε και καλά προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Έχουμε και κάποιους περίεργους Αλβανούς, οι οποίοι, πέρα από διάφορα γραφικά που λένε για την Ιστορία των Βαλκανίων (περίπου ότι όλοι είμαστε Αλβανοί!), τώρα φαίνεται οτι ξεπερνούν και τα όρια της γραφικότητας. Σε αλβανική εφημερίδα, λοιπόν, Αλβανός από το Πρέσεβο (Νότια Σερβία) έγραψε άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια στην αλβανική γλώσσα! Η επίκληση του άρθρου γίνεται για να δείξουμε πού μπορούν να φθάσουν η προπαγάνδα και το εθνικιστικό ντελίριο.

Παλαιότερα κάποιος Τούρκος πανεπιστημιακός είχε πει ότι το πραγματικό όνομα του Ομήρου ήταν Ομάρ και πως ήταν Τούρκος. Έκτοτε, κανείς δεν τον είδε ούτε τον άκουσε. Και η ζωή συνεχίζεται!
(από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η Ελλάδα Αύριο)

2 σχόλια:

em den sas aresi e otan leme kapoion diko sas oti einai albanos..eno eseis tous alous tous thelete ellines to georgio kastrioti gjergj p.x.

Τα αδερφια Φρασερη γραφαν με ελληνικα γραματα κ αλβανικο νοημα, ο Ομηροσ εγραψε την Ιλιαδα κ μετα εκρηψε τα αλβανικα γραματα?