Πιάστηκε ο κλέφτης των εκκλησιών της Άνω Δρόπολης Β.Ηπείρου! Είναι μουσουλμάνος από το Φίερι ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Πιάστηκε ο κλέφτης των εκκλησιών της Άνω Δρόπολης Β.Ηπείρου! Είναι μουσουλμάνος από το Φίερι

Ένας 43χρονος συνελήφθη από την αστυνομία του Αργυροκάστρου καθώς κατηγορείται για σωρεία κλοπών σε εκκλησίες αλλά και σπίτια στα χωριά της επαρχίας Άνω Δρόπολης.

Ο 43χρονος ονομάζεται Artan Muçmataj είναι κάτοικος Patos περιφέρειας Fieri και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Muçmataj κατηγορείται για την κλοπής στην εκκλησία του Άγ.Παντελεήμονα καθώς και στην κατασκήνωση για παιδιά της Μητρόπολης στο Γλυκομίλι της Ά.Δρόπολης Αργυρόκαστρο, και για κλοπές σε κατοικίες στο χωριό Λοβίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χτένισαν την περιοχή και μετά μετά από περίπου δύο ώρες εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο από τις έρευνες εντοπίστηκε και υλικό από τις κλοπές της εκκλησία και των διαμερισμάτων, τα οποία κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως βοσκός σε κάποια χωριά της Άνω Δρόπολης και τελευταία μάζευε παλιοσίδερα για να τα πουλήσει για scrap.

Από την προανάκριση προέκυψε  ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια των ετών  2011 -2012, έχει διαπράξει κλοπές στα παγκάρια των εκκλησιών της Άνω Δρόπολης, απ'όπου απέσπασε μικρά χρηματικά ποσά. Ενώ είναι ύποπτος και για κλοπές οικιακών συσκευών από τα χωριά της Άνω Δρόπολης, τις οποίες πωλούσε για scrap.