Το τουρκο-αραβικό σχολείο της Κορυτσάς και ο ελληνισμός! ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Το τουρκο-αραβικό σχολείο της Κορυτσάς και ο ελληνισμός!

Σας παρουσιάζουμε ένα πολύ μικρό βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Μεντρεσές της Κορυτσάς ένα τουρκικό θρησκευτικό σχολείο που εξισλαμίζει και σκοπεύει στην αραβοποίηση της Κορυτσάς.
Μέσα από το σχολείο αυτό πραγματοποιούνται πολλοί στόχοι μαζί, της Τουρκικής και αραβικής, προπαγάνδας.
Ο κύριος στόχος τις δημοσιοποίησης αυτού του βίντεο είναι να δώσει μια μικρή γεύση σ’ όσους το δουν για την μεγάλη επένδυση έχει γίνει και τι χωρητικότητα έχει (ιδιαίτερα η κυβερνώντες στην Ελλάδα που φαίνεται σαν να μην τους καίγεται καρφί για το ελληνισμό της Κορυτσάς). Επίσης να επισημάνει το γεγονός πως εάν το ελληνο-αλβανικό σχολείο ΌΜΗΡΟΣ κλείσει όλοι οι μαθητές λόγο έλλειψης κενών θέσεων στα δημόσια σχολεία της Κορυτσάς, θα αναγκαστούν να μπουν στο σχολείο αυτό και καταλαβαίνετε το τι συμβαίνει αυτό. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα ό ήχος που θα ακούσετε όταν φτάνουμε μπροστά από το σχολείο , που έχει πίσω ένα τζαμί το οποίο επί 5 φορές την ημέρα ακούγετε δυνατά η προσευχή του ιμάμη στα αραβικά. Τι Κορυτσά, τι Καμπούλ το ίδιο θα γίνουμε (αν και ήδη μοιάζουμε πολύ). Έτσι και εμείς πετύχαμε την ώρα της προσευχής την οποία δεν έχουμε αντίρρηση να την κάνουν. Αλλά αυτή η πράξη τους (δηλαδή η προσευχή στα αραβικά ακόμα και στις 5 το πρωί με τέρμα την ένταση και στα δύο μεγάλα τζαμιά της Κορυτσάς) εγείρει δύο ερωτήματα. Το ένα είναι : Γιατί όλοι κατηγορούν εμάς τους ορθοδόξους ότι λειτουργούμε στα ελληνικά πράγμα που δεν συμβαίνει (δυστυχώς, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις και μόνο από έναν ιερέα και όχι όλο το μυστήριο ) και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε, και δεν ενοχλείτε κανείς από τα αραβικά που ακούγονται δυνατά πέντε φορές την ημέρα. Το δεύτερο ερώτημα είναι : Πως έχουν το θάρρος πολλοί μουσουλμάνοι συνέχεια να μας κατηγορούν, για τον τρόπο που εμείς λειτουργούμε και είμαστε οργανωμένοι, για το Αρχιεπίσκοπο μας, η να παραπονούνται ακόμη και για το ήχο της καμπάνας ότι δήθεν τους ενοχλεί (που χτυπά κάποιες μέρες, σε λογικές ώρες, ) ιδιαίτερα κατά την Μεγάλη Παρασκευή που είναι μία μέρα το χρόνο.Αυτή είναι μια μεγάλη γελοιότητα που τα ΜΜΕ στην Αλβανία εθελοτυφλούν και δεν το προβάλουν ούτε το αναφέρουν και επιπλέον πάντοτε οι επιθέσεις είναι εναντίων μας. Κάθε διωγμός στρέφεται μόνο εναντίων μας.
Πρέπει να φυλάξουμε ότι μας έχει απομείνει οπωσδήποτε και αυτό θέλει προσπάθεια από όλους μας, ιδιαίτερα από την πατρίδα μας. Το λέμε ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Σας υπενθυμίζουμε πως κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την αδιαφορία κάποιας Μητρόπολης μέσα σε μία νύχτα κάποια χωριά αλλαξοπίστησαν. Δεν το επικροτούμε αυτό, αλλά η γεύση κάθε επόμενης απογοήτευσης των ομογενών που προέρχεται από τα λάθη της πατρίδας φέρνει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες αλλά όχι πιο δύσκολες από αυτές που έχουν αντιμετωπίσει όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. ΣΩΣΤΈ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΏΡΑ. Σας το ζητάνε όλοι οι Έλληνες της Κορυτσάς.