Μητροπολίτης Κορυτσάς: Ο άνθρωπος που έχει κάνει περισσότερα για την Αλβανία είναι ο Αναστάσιος ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Μητροπολίτης Κορυτσάς: Ο άνθρωπος που έχει κάνει περισσότερα για την Αλβανία είναι ο Αναστάσιος


Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης έδωσε χθες μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Lorenc Vangjeli για το αλβανικό περιοδικό «JAVA».

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος αντιτίθεται στα τελευταία αποτελέσματα της απογραφής, λέγοντας ότι «εμείς οι ορθόδοξοι είμαστε περισσότεροι απ’ ότι μας παρουσιάζουν τα επίσημα στοιχεία της απογραφής. Είμαστε πάνω από το 24% του πληθυσμού της χώρας».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός αυτός στηρίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εκκλησία. Ενώ όσων αφορά τα αποτελέσματα της απογραφής, δηλώνει πως δεν ήταν απλά λανθασμένα, αλλά είχαν «νοθευτεί σκόπιμα».
Μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς τονίζει πως «δεν γνωρίζει κανέναν άλλο Αλβανό ή αλλοδαπό που να έχει κάνει για την χώρα όσο έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, χωρίς να ζητήσει και χωρίς να λάβει τίποτα».
Μάλιστα τις επιθέσεις εναντίον του τις χαρακτηρίζει άδικες, και θεωρεί ότι ο εθνικισμός είναι ένα προϊόν που ξαναζωντανεύει «όταν υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτιστικά κενά, σε απογοητευμένους λαούς, σε περιόδους  οικονομικών και ηθικών κρίσεων».

1 σχόλια:

Ας σημειωθεί επίσης κάτι εξαιρετικά σημαντικό: ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς, ο οποίος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, είναι Αλβανός όχι μόνο στην υπηκοότητα αλλά και στην εθνική καταγωγή του. Το γεγονός αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην αξία των δηλώσεών του, αφού δεν υποστηρίζει των Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ορμώμενος από εθνικά συμφέροντα, όπως θα θεωρούσαν οι εθνικιστές Αλβανοί, αλλά καθαρά και μόνο από πατερικό ενδιαφέρον για την προστασία των Ορθοδόξων στην Αλβανία (Ελλήνων, Αλβανών και Σλάβων)και από αφοσίωση στην ανάδειξη της αλλοίωσης του απογραφικού αποτελέσματος.