Με δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα και Β.Ήπειρο η Πίτα του Ηπειρώτη [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Με δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα και Β.Ήπειρο η Πίτα του Ηπειρώτη [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Δίχως την λάμψη παρελθόντων ετών, αλλά με σχετικά καλύτερη οργάνωση από άλλες φορές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο ΣΕΦ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των ηπειρωτών της αποδημίας «Η πίτα του Ηπειρώτη».

Παρουσία περίπου 5 -6 χιλιάδων Ηπειρωτών και εν απουσία του Ηπειρώτη προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη τη χώρα, χόρεψαν παραδοσιακά και ηπειρώτικα τραγούδια.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο νέος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, συνεπικουρούμενος από τις ηθοποιούς κες Κατσάνη και Τσεκούρα.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η συμμετοχή ποντιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, με την οποία ουσιαστικά διορθώθηκε και μία σημαντική παράλειψη της περσινής εκδήλωσης, που είχε συζητηθεί ευρέως, όπως και τα ‘ου’ που ακουστήκαν όταν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κος Οικονόμου, αφιέρωσε κομμάτι της πίτας που έκοψε στο ελληνικό κοινοβούλιο..

Με δεδομένες πάντως τις δυσκολίες της εποχής μας η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας που ήταν αφιερωμένη στην ‘νεολαία και την αλληλεγγύη’ ήταν αρκετά πετυχημένη και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Έξυπνα ήταν και τα μηνύματα που εμφανίζονταν στα μάτριξ του σταδίου για αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την ΕΟΖ, αλλά και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν: Ο Ελευθέριος Γείτονας, ο Ναπολέοντας Ραντογιάννης και ο Δημήτριος Γιαννιώτης.

Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν: Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Όλγα Γεροβασίλη (Άρτας), Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας), Παναγιώτης Κουρουπλής (Β’ Αθήνας), Δημήτρης Παπαδημούλης (Β’ Αθήνας) Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑ), ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ο δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος, ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Οικονόμου, ο πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα καθηγητής διαιτησίας ΦΙΦΑ κ. Περικλής Βασιλάκης και πολλοί άλλοι. 

Θα ακολουθήσει νέο φωτορεπορτάζ.
από: www.ipiros.gr


ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ