Μήνυμα Αρβιζού στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία: Μην σας παρασέρνει ο εθνικισμός ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα Αρβιζού στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία: Μην σας παρασέρνει ο εθνικισμός

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα Αλεξάντερ Αρβιζού συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Aleanca Kuqezi, Κρέσνικ Σπαχίου.

Η συνάντηση μεταξύ του Πρέσβη Αρβιζού και Σπαχίου έγινε στο πολιτικό γραφείο του κόμματος. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν οι εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Σε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Αρβιζού αξιολόγησε τον ανταγωνισμού στην πολιτική, αλλά συμβούλεψε να αποφευχθεί η ολίσθηση προς την εθνικιστική ρητορική.

«Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι καλό πράγμα, σε κάθε δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος ανταγωνισμός. Συνεπώς, εκτιμώ την ενεργό συμμετοχή του στην εκστρατεία. Μιλήσαμε για την πολιτική πλατφόρμα, τη μεγάλη έμφαση που έχει, το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μιλήσαμε επίσης για αυτό που είναι σημαντικό για κάθε κόμμα της χώρας και των ΗΠΑ, στο να ομιλείται με ένα μέτριας βαρύτητας τρόπο για την συνέχεια στην περιοχή, γι’ αυτό και έχω ενθαρρύνει τον Σπαχίου υπό την έννοια ότι ο πατριωτισμός είναι ένα καλό πράγμα, αλλά είναι σημαντικό ότι στην ημερήσια διάταξή σας να αποφύγετε τον πειρασμό να τείνετε προς την εθνικιστική ρητορική, η οποία μπορεί να είναι κατά της σταθερότητας και μετριοπάθειας που μιλήσαμε και πήραμε την εγγύηση του και της ηγεσίας της ΑΚ ότι οι πολιτικές τους στην πραγματικότητα θα είναι η ασφάλεια,» είπε ο Αρβιζού.


Ως πρόεδρος της ΑΚ ο Κρέσνικ Σπαχίου δήλωσε ότι η πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί θα δημοσιεύσει την πολιτική πλατφόρμα του η οποία θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

"Η Αλβανία είναι στις παραμονές των εκλογών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τους Αλβανούς, για το μέλλον όλων των Αλβανών της περιοχής, καθώς και τα πρότυπα της Αλβανίας. Η πλατφόρμα μας είναι προσανατολισμένη σε μια μάχη χωρίς συμβιβασμούς ενάντια στη διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα, για να βγάλει για πρώτη φορά την Αλβανία από μαύρο χάρτη ως μία από τις χώρες που συμμετέχουν στη διακίνηση και το οργανωμένο έγκλημα ", δήλωσε ο Σπαχίου.

Για κόμμα που πολιτικοί ηγέτες του εξωτερικού και εσωτερικού το έχουν συνδέσει με το οργανωμένο έγκλημα και διάφορες ευρωπαϊκές αστυνομικές εκθέσεις κατά καιρούς έχουν φωτογραφίσει την ΑΚ ότι χρηματοδοτείται από χρήματα εγκληματικών δικτύων, αυτό το «μάχη χωρίς συμβιβασμούς ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα» ειρωνικό ακούγεται..

από: himara.gr/blog