ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ρώσοι και Αμερικανοί, σε απόρρητη έκθεσή τους, ζωντανεύουν ίο φάντασμα στα Βαλκάνια, ακρωτηριάζοντας τους γείτονες

Ο χάρτης της έκθεσης των αμερικανορωσικών μυστικών υπηρεσιών εμφανίζει την Αλβανία να ενσωματώνει εδάφη από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, τα Σκόπια αλλά και την Ελλάδα!
Κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί η εν λόγω έκθεση, δεδομένου ότι συμπίπτει με την ταχεία αναζωπύρωση του αλβανικού εθνικισμού

του Γιώργου Διονυσόπουλου  

Το έδαφος για ευρείες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια «στρώνουν» για μία ακόμη φορά οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, έχοντας στο συγκεκριμένο θέμα προχωρήσει σε μία ιδιότυπη συμφωνία με τις αντίστοιχες ρωσικές, προεξοφλούν τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» μέσα στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόρρητη μελέτη που συνέταξε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και αναλυτών της CIA {που αξιοποιεί στοιχεία της GRU), μέσα στην επόμενη 20ετία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένωση των υποτιθέμενων αλβανικών περιοχών μέσω του εδαφικού ακρωτηριασμού όλων σχεδόν των χωρών που συνορεύουν με την Αλβανία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόρρητη έκθεση -η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από σχετικό χάρτη που διέρρευσε σε αμερικανικά και ρωσικά Media, ενώ αναπαράχθηκε κατά κόρον και από τα αλβανικά ΜΜΕ- η Αλβανία θα ενωθεί με όλα τα εδάφη που αυτήν τη στιγμή διεκδικεί ακόμη και δημόσια το πολιτικό της κατεστημένο, όπως τουλάχιστον αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις περί «φυσικής Αλβανίας» του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως, όπως προκύπτει από τον χάρτη που συνοδεύει την έκθεση των αμερικανορωσικών μυστικών υπηρεσιών, η Αλβανία εμφανίζεται να ενσωματώνει εδάφη από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, τα Σκόπια αλλά και την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια έκθεση που κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία έχουμε ταχεία αναζωπύρωση του αλβανικού εθνικισμού, που αναδεικνύεται σε κυρίαρχη δύναμη και σε καταλυτικό, ταυτόχρονα, παράγοντα χάραξης της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε την ανεξέλεγκτη δράση αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων σε γειτονικές με την Αλβανία χώρες, οι οποίες διαθέτουν ελαφρύ οπλισμό αλλά και άριστη εκπαίδευση.

Να σημειώσουμε, εξάλλου, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες είχαν εντοπίσει σε περιοχές στα βόρεια σύνορα της χώρας γιάφκες όπλων τις οποίες οι πληροφορίες έφεραν να ανήκουν σε τέτοιου τύπου ομάδες, που προέκυψαν μέσα από τη διάλυση του UCK.

Το εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, πως, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τον σχετικό χάρτη που συνοδεύει την απόρρητη μελέτη, αλλαγές συνόρων προβλέπονται και σε άλλες περιοχές της Βαλκανικής. Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει τη διαίρεση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Σερβίας - μια διαδικασία βεβαίως ικανή από μόνη της να προ-καλέσει για μια ακόμη φορά ένα νέο μεγάλο αιματοκύλισμα στη λεγάμενη «μπαρουταποθήκη της Ευρώπης».

Η Ελλάδα Αύριο