Συνάντηση του Διαχειριστή των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Αβραμόπουλο ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση του Διαχειριστή των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Αβραμόπουλο


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του μπλογκ μας σήμερα το πρωί ένας από τους σημαντικούς εκπρόσωπους της ομογένειας και Διοικητής (Διαχειριστής) των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία κ Ανδρέας Μήτσιος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ Αβραμόπουλο. Κατά την τρίωρη συνάντηση τους συζήτησαν για πάρα πολλά θέματα. Κυρίως όμως επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα.
Έτσι στην αρχή, κ Ανδρέας Μήτσιος ενημέρωσε τον κ Υπουργό για το φλέγων ζήτημα του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς το οποίο κινδυνεύει με άμεση αναστολή της λειτουργίας της (δηλαδή κλείσιμο) λόγο τον συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων και την μη πληρωμή επί 18 μήνες των μισθών των δασκάλων και του βοηθητικού προσωπικού. Του μετέφερε την αγωνία όλων των δασκάλων, των γονέων και γενικά της ομογένειας για το παραπάνω ζήτημα. Ο κ Αβραμόπουλος του εγγυήθηκε πως ο ίδιος θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος και την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους δασκάλους μάλιστα τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επίλυσης. Ανέφερε επίσης πως για το Σχολείο αυτό το Ελληνικό Κράτος θα πράξει όλα τα απαραίτητα ώστε να έχει συνέχεια και να είναι πάντοτε στην υπηρεσίας της ομογένειας στην ευαίσθητη περιοχή της Κορυτσάς.
Ο κ Μήτσιος στην συνέχεια των ενημέρωσε και ενδιαφέρθηκε για το άλλο σημαντικό θέμα όπως είναι αυτό των συντάξεων του ΟΓΑ από τις οποίες βοηθούνται πάρα πολύ, οι ηλικιωμένοι Έλληνες ομογενείς στην Αλβανία. Επίσης επισήμανε στον κ Υπουργό τους διάφορους κίνδυνους και τις ποικίλες προεκτάσεις που θα έχει η διακοπή των συντάξεων αυτών. Και για το θέμα αυτό ο κ Υπουργός τον εξασφάλισε πως θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και βήματα ώστε οι συντάξεις αυτές να μην διακοπούν και οι δικαιούχοι να συνεχίσουν να τα παίρνουν.
Η συζήτηση οδηγήθηκε και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το Ιούνιο στην Αλβανία. Ο κ Αβραμόπουλος ζήτησε από όλους τους εκπρόσωπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία να δείξουν ομοψυχία. Τόνισε πως η ενότητα όλης της ομογένειας είναι το ζητούμενο σ’ αυτές τις εκλογές, μόνο έτσι θα μπορέσουν όλοι να βγουν κερδισμένοι. Ο κ Ανδρέας Μήτσιος του εγγυήθηκε πως και ο ίδιος θα κάνει το καλύτερο δυνατόν ως προς αυτήν την κατεύθυνση δηλαδή θα συμβάλει στην επίτευξη αυτής της τόσο αναγκαίας ενότητας ιδιαίτερα ανάμεσα σ’ όλους τους πολιτικούς εκπρόσωπους της ομογένειας. Έτσι έληξε αυτή η εγκάρδια και θερμή συνάντηση ανάμεσα στον κ Υπουργό και έναν από τους ιστορικούς πολιτικούς εκπρόσωπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία ο οποίος στην ατζέντα του έχει και άλλες συναντήσεις με εκπροσώπους τις Ελληνικής Κυβερνήσεως .