Κ. Παπούλιας: Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μας να συστρατευθούν γύρω από την «ΟΜΟΝΟΙΑ» ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Κ. Παπούλιας: Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μας να συστρατευθούν γύρω από την «ΟΜΟΝΟΙΑ»

...Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα καταδείξουν ότι στον κοινό αγώνα δεν περισσεύει κανείς...


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 22 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» (Δερβιτσάνη,13.01.2013)

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί συμπατριώτες!

Την 22η επέτειο από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», του ιστορικού εκπροσώπου του Ελληνισμού της Αλβανίας, χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Η μακραίωνη παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές εστίες του, αποτελεί πάντοτε πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες, ιδίως σε μία εποχή που η μητέρα πατρίδα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή μας αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων.

Σε αυτήν την συγκυρία, ο ρόλος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» καθίσταται ακόμη περισσότερο σημαντικός, τόσο στην προάσπιση και ενίσχυση των δικαίων των Ελλήνων της Αλβανίας, όσο και στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο της Αλβανίας και στην πορεία της τελευταίας προς την Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μας να συστρατευθούν γύρω από την «ΟΜΟΝΟΙΑ» και να εργασθούν για τον κοινό σκοπό. Εύχομαι, ταυτόχρονα, και η «ΟΜΟΝΟΙΑ» να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα καταδείξουν ότι στον κοινό αγώνα της προστασίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν περισσεύει κανείς, μακρυά από προσωπικές φιλοδοξίες και διαλυτικές αντιπαλότητες.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ευρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των εκεί εκπροσώπων του Γένους, έτοιμη να συνδράμει και να ενισχύσει κάθε προσπάθειά τους για εμπέδωση της ευημερίας, ασφάλειας και προκοπής των Ελλήνων, σε μία Αλβανία δημοκρατική και σταθερά προσηλωμένη στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.