Ένας απατεώνας στον πολιτικό στίβο της Αλβανίας ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ένας απατεώνας στον πολιτικό στίβο της Αλβανίας

του συνεργάτη
Είναι γνωστή η ρήση ότι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων είναι ο εθνικισμός. Στην περίπτωση του Προέδρου του Κόμματος των Τσάμηδων στην Αλβανία, Shpetim Idrizi, γίνεται η καλύτερη τεκμηρίωση αυτής της ρήσης. Βίος και πολιτεία ο άνθρωπος… Και μας πουλάει εθνικισμό, ανθελληνισμό ουκ ολίγες φορές αφού συμβουλεύεται και πίνει καφέδες με κάποιους «δικούς μας» επιτίθεται  στον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Δεν είναι ο λόγος για την ανίερη κυβερνητική συμμαχία του με το Σαλί Μπερίσα που του έχει εξασφαλίσει θέσεις σημαντικές διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Έως και την Κοινωνική Πρόνοια,ένα απ’ τα βασικότερα σκέλη του Υπουργείου του «δικού μας» διαχειρίζεται ο Idrizi
Εδώ και καιρό οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο «καπάτσος» Ιντρίζι στηρίζοντας το Μπερίσα έχει μετατραπεί σε ένα καλό εισπράκτορα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει καταλάβει ως αντάλλαγμα συμμετοχής στον συνασπισμό, (αφού εγκατέλειψε βέβαια το Σοσιαλιστικό Κόμμα με το οποίο εξελέγη) όλο πόστα με καλές εισπράξεις. Ξέρει και τους το τραβάει και το αίμα.
Εξ’ άλλου με ότι αποκαλύπτει τώρα μια νέα σε κυκλοφορία εφημερίδα, η “DITA” των Τιράνων, ήξερε αυτή την τέχνη από μικρός. Την έχει και η φυλή τους. Το ρουσφέτι είναι απ’ τα βασικά κατάλοιπα της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αλλά την τέχνη την τελειοποίησε όταν ο Φάτος Νάνο τον έβαλε επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της Αλβανίας. Και απ’ τη θέση αυτή και πάλι δεν καταφέρει να κλείσει τις απατεωνιές του που φέρνει στο φως η προαναφερόμενη εφημερίδα τις τελευταίες 4 μέρες. Κομπίνες με τη δημόσια περιουσία, κατάχρηση κομματικών εντύπων (του ΔΚ), εκβιασμούς και απειλές με δολοφονία, εξαπάτηση στις συναλλαγές… Όλα αυτά του καταλογίζει στην προσφυγή του για ποινική δίωξη ο κοσοβάρος επιχειρηματίας Ναίμ Μπερίσα. Απ’ το 1992 ο Ιντρίζι ήξερε να τη φέρνει στους ανθρώπους που συνεταιρίζονταν και σε μεγάλα ποσά. Είναι αυτός ίσως ο λόγος που συχνοχαϊδεύεται προς το Κόσοβο. Ίσως θέλει να τον βγάλει απ’ τη μέση των άνθρωπο για να κλείσει ο φάκελος. Του το είχε τάξει εξ’ άλλου απ’ το 1992.
Πολύ βρώμα ο κύριος και θέλει να ασχοληθεί και με ζητήματα των Ελληνο – αλβανικών σχέσεων. Κακομοίρης. Και ανάλογο ηθικού περιεχομένου είναι και ο άλλος βουλευτής του κόμματος του ο Ντασαμίρ Ταχίρι. Κουμάσι γνωστό στις πιάτσες της Αυλώνας και ειδικά στην προκυμαία απ’ όπου έφευγαν τα ταχύπλοα γεμάτα με λαθρομετανάστες και ναρκωτικά για την Ιταλία.
Για να ξέρουμε βέβαια και το ποιόν των ανθρώπων που στηρίζουν την κυβέρνηση που εγείρει διεκδικήσεις έως την Πρέβεζα μαζί με τα «δικά μας» φιντάνια.
από: www.deropoli.com