Κατάργηση του "εμπολέμου" και ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών στην Ελλάδα, ζητά ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας από τον Έλληνα Πρέσβη ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Κατάργηση του "εμπολέμου" και ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών στην Ελλάδα, ζητά ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας από τον Έλληνα Πρέσβη

Συνάντηση Ροκανά-Παναρίτι

 Την κατάργηση του νόμου του "εμπολέμου" και την παράταση του μορατόριουμ για την ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα με τα υπάρχοντα έγγραφα, μέχρι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία, ζήτησε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι από τον νέο Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα Λεωνίδα Ροκανά σε συνάντησή τους, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

 "Ο κ. Παναρίτι επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση του "εμπολέμου", πράξη η οποία θα οδηγήσει σε μια νέα φάση τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

 "Ο υπουργός ζήτησε από την ελληνική πλευρά την παράταση του μορατόριουμ που επιτρέπει σε πολίτες της Αλβανίας να ταξιδεύουν με έγγραφα που είναι σε ισχύ, δεδομένου ότι οι δυο πλευρές έχουν προχωρήσει στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για το θέμα αυτό", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

του ανταποκριτή μας Ι. Πάτσο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ