Οι Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση άρχισαν διαμαρτυρίες για τις συντάξεις του ΟΓΑ, εμείς ως Βορειοηπειρώτες τι περιμένουμε; ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Οι Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση άρχισαν διαμαρτυρίες για τις συντάξεις του ΟΓΑ, εμείς ως Βορειοηπειρώτες τι περιμένουμε;

Τον κίνδυνο να χάσουν τη σύνταξη του ΟΓΑ (περίπου 300 ευρώ) αντιμετωπίζουν χιλιάδες ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η πανελλαδική επιτροπή αγώνα ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ οργάνωσε την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 Το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει ότι θα επανακριθούν όλοι οι συνταξιούχοι και βάζει νέες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης, ανάμεσά τους και τον όρο να έχουν συμπληρώσει είκοσι χρόνια νόμιμης και μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών, όμως το 95% από τους περίπου 40.000 συνταξιούχους δεν έχουν εικοσαετία και θα χάσουν τη σύνταξη, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Φωτεινή Λαβασά.

 Μαζί με άλλα μέλη της επιτροπής συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, και τον ενημέρωσαν ότι με την εφαρμογή αυτού του μέτρου χιλιάδες υπερήλικες ομογενείς θα "καταδικαστούν" στην πείνα. Κατήγγειλε ότι πρόκειται για "νέο έγκλημα" κατά των Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ και δήλωσε: "Δεν πρόκειται να μας διώξουν από την Ελλάδα με πλάγιο τρόπο. Ήρθαμε εδώ και θα μείνουμε για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά. Το μέτρο αυτό είναι άδικο και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα και την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ".

 Στο πλευρό των ομογενών βρέθηκαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι εξέφρασαν συμπαράσταση στον αγώνα των παλιννοστούντων με αίτημα να γίνει επανάκριση των συνταξιούχων, αλλά όχι με άλλα κριτήρια.

 "Δεν είμαστε Έλληνες β΄ κατηγορίας", "όχι σε πείνα", "όχι στο Μνημόνιο", έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. "Είμαι 67 χρονών, ήρθα στην Ελλάδα το 1991 από το Σοχούμ κι εδώ και δύο χρόνια παίρνω σύνταξη από τον ΟΓΑ. Έχω τη γυναίκα μου ανάπηρη και η κόρη είναι άνεργη. Αν μου κόψουν τη σύνταξη με οδηγούν στο θάνατο", μας είπε ο Γιώργος Πιπερίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Οι ηγέτες μας θα πρέπει να δουν την πιθανότητα κοινής δράσης με τις ομάδες που πλήττονται από τους νόμους του Τρίτου Μνημονίου για τις συντάξεις του ΟΓΑ. Να συσταθεί κοινή επιτροπή αγώνα Βορειοηπειρωτών και Ποντίων.

1 σχόλια:

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΩΣΣΟΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΗΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ