Μπερίσα: Τα Τίρανα στις 21 πιο ευφυείς κοινότητες του κόσμου - Η Αλβανία θα γίνει υπερδύναμη στην περιοχή! ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Μπερίσα: Τα Τίρανα στις 21 πιο ευφυείς κοινότητες του κόσμου - Η Αλβανία θα γίνει υπερδύναμη στην περιοχή!

Μια είδηση που βρήκε στο ίντερνετ αποφάσισε να μοιράσει με τος followers στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. 

"Για πρώτη φορά τα Τίρανα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 21 πιο ευφυείς κοινότητες από το Intelligent Community Forum (ICF) για το έτος 2013, και μόνο πέντε πόλεις είναι Ευρωπαϊκές."

Σύμφωνα με τον Μπερίσα το σκεπτικό της επιλογής των Τιράνων ήταν η διάδοση του ευρυζωνικού ίντερνετ, η μείωση των τιμών του, καθώς και η ψηφιακή διακυβέρνηση μέσω της οποίας επέρχεται η διαφάνεια αναφέρει στο post του.

Κλείνοντας ο Μπερίσα ευχαριστεί όσους συμβάλουν στη δημιουργία της "Ψηφιακής Αλβανίας" και τονίζει ότι σύντομα η Αλβανία θα γίνει υπερδύναμη στην περιοχή, και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας βασισμένες στην ενέργεια και στα μυαλά της νέας γενιάς.

Αυτό που δεν αναφέρει ο Μπερίσα είναι ότι στην ίδια λίστα για το 2013 συγκαταλέγεται και το Ηράκλειο, Κρήτης το οποίο βρισκόταν στη λίστα και το 2012, ενώ τα έτη 2009,2010,2011 στις 21 πιο ευφυείς ανά τον κόσμο κοινότητες συγκαταλέγονταν και τα Τρίκαλα.

Λίγο δύσκολο να γίνεις υπερδύναμη λόγω της κατάταξης σε μια λίστα...