Σιωπηρή διαμαρτυρία της Αλβανικής αντιπολίτευσης στη μνήμη των τεσσάρων θυμάτων των γεγονότων της 21ης Ιανουαρίου 2011 ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Σιωπηρή διαμαρτυρία της Αλβανικής αντιπολίτευσης στη μνήμη των τεσσάρων θυμάτων των γεγονότων της 21ης Ιανουαρίου 2011

Η αλβανική αντιπολίτευση οργάνωσε, σήμερα, στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων, σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των τεσσάρων θυμάτων των επεισοδίων της 21ης Ιανουαρίου του 2011.
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, κρατώντας φωτογραφίες των δολοφονηθέντων διαδηλωτών, διέσχισαν τη λεωφόρο και τοποθέτησαν λουλούδια στο σημείο, όπου τα τέσσερα άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή, μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ραμα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον δήμαρχο τον Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα ότι διέταξαν την αστυνομία να μπλοκάρει την πρόσβαση των τηλεοπτικών συνεργείων και των άλλων μέσων ενημέρωσης στο δρόμο μπροστά από κεντρικό κινηματογράφο, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιανουαρίου του 2011, σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στα Τίρανα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 40 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Τότε, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για προσπάθεια οργάνωσης πραξικοπήματος, ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε καταγγείλει προκλήσεις από τις αρχές κατά των διαδηλωτών.
Τέσσερα στελέχη της αλβανικής εθνικής φρουράς κατηγορούνται για τα αιματηρά εκείνα επεισόδια και η δίκη τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΠΕ