Κι όμως! Η Αλβανία δίνει 100 χιλιάδες δολάρια βοήθεια στην... Τουρκία ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως! Η Αλβανία δίνει 100 χιλιάδες δολάρια βοήθεια στην... Τουρκία

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες με την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη στον κόσμο και θεωρείται ως μια παγκόσμια υπερδύναμη, ο πρωθυπουργός Μπερίσα έχει αποφασίσει ότι η Αλβανία θα πρέπει να βοηθήσει την Τουρκία.

Σύμφωνα με μια απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η αλβανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα κεφάλαιο των 100 χιλιάδων δολαρίων ως βοήθεια προς την Τουρκία, για να φιλοξενήσει τους Σύριους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Στην απόφαση του Συμβούλιο των Υπουργών, λέγεται ότι, «στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2013, το στοιχείο" τρέχουσες δαπάνες "να προστεθούν στο ταμείο του 100 000 (εκατό χιλιάδες) δολάρια για να τα δώσει στην τουρκική κυβέρνηση ως ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση του κόστους στέγασης των προσφύγων από της Συρία.

Ορίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης που θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Αναγνώριση και στήριξη Μπερίσα της αντιπολίτευσης της Συρίας

Σε παλαιότερη ανακοίνωση του Συμβούλιου των Υπουργών, ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας αναγνωρίζει τη συριακή αντιπολίτευση ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο της Συρίας και της Συριακού έθνους.

"Η Αλβανία αποφασίζει να αναγνωρίσει την αντιπολίτευση της Συρίας ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο της Συρίας και του Συριακού έθνους. Η Αλβανία καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και την Βορειοατλαντική Συμμαχία να λάβουν όλες τις αποφάσεις για να σταματήσει η σφαγή των αμάχων και η βαρβαρότητα που Μπασάρ αλ-Άσαντ και το καθεστώς του κάνουν κάθε μέρα πάνω στον ανυπεράσπιστο συριακό λαό", αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμβουλίου των Υπουργών της Αλβανίας

Επίσης, "η Αλβανία θα παρέχει βοήθεια 100 χιλιάδες δολάρια για τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία και είναι έτοιμη να αποστείλει ιατρικές ομάδες και άλλη βοήθεια στους καταυλισμούς τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

από: himara.gr/blog