Το MEGA κλείνει πρόωρα την πόρτα σε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με την ΟΜΟΝΟΙΑ ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Το MEGA κλείνει πρόωρα την πόρτα σε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με την ΟΜΟΝΟΙΑ

- Εμπρηστικές δηλώσεις στη αλβανική εφημερίδα «Shekulli»

Με εμπρηστικές δηλώσεις σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα «Shekulli» ο πρόεδρος του MEGA έκλεισε πρόωρα την πόρτα σε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με την ιστορική οργάνωση των βορειοηπειρωτών «ΟΜΟΝΟΙΑ» κατηγορώντας την πως έχει χάσει την φυσιογνωμία της και έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από εγωκεντρικούς πολιτικούς για την επίτευξη των πολιτικών τους συμφερόντων. Ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στο ΚΕΑΔ κατηγορώντας το ως υπαίτιο για την μη επίλυση τον χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μειονότητα. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κίτσιου στην εφημερίδα «Shekulli» έχει ως εξής: «Η Ομόνοια κουβαλά μέσα της μια ιστορία που μετατράπηκε σε σύμβολο για εμάς τους μειονοτικούς. Όμως κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης πορείας, η οργάνωση, η οποία είχε την αποκλειστικότητα της εκπροσώπησης της μειονότητας και στις δύο πλευρές των συνόρων, έχασε την φυσιογνωμία της, έχασε τη μαγική λέξη που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, τη Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από εγωκεντρικούς πολιτικούς για την επίτευξη των πολιτικών τους συμφερόντων. Η μη λειτουργία των δεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης με την συμμέτοχη στην νομοθεσία έφερε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών άλυτων προβλημάτων στην μειονότητα, με σημαντικότερο το ιδιοκτησιακό. Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις απόκτησης ιδιοκτησιών με δικαστικές αποφάσεις και όχι μόνο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην αφομοίωση, πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των μειονοτήτων. Το γεγονός ότι η μειονότητα αντιμετωπίζει σημαντικά εκκρεμή προβλήματα καθώς και η έλλειψη μιας στρατηγικής για την επίλυση τους, θέτει σε ένα μεγάλο ερωτηματικό μια ενδεχόμενη συμμαχία με το ΚΕΑΔ, διότι το κόμμα αυτό έχει και την κύρια ευθύνη για την διόλου καλή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η μειονότητα»

Διαβάζοντας κανείς την τοποθέτηση αυτή του προέδρου του MEGA κ. Χρηστάκη Κίτσιου, αναρωτιέται κατά πόσο η στάση του είναι ενωτική και πατριωτική, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προσβάλει τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας καθώς και τους Βορειοηπειρώτες που με την ψήφο τους επέλεξαν τους ανθρώπους αυτούς να τους εκπροσωπούν τόσο στην αλβανική βουλή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση (θυμηθείτε τις προηγούμενες τοπικές εκλογές). Μπορεί το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην απελευθέρωσαν την Βόρεια Ήπειρο, ωστόσο δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα, διότι όπως και να το κάνεις έχουν δώσει μάχες και έχουν προσφέρει αρκετά στο Εθνικό μας ζήτημα. Η δήλωση αυτή δια στόματος του προέδρου του MEGA, Χρηστάκη Κίτσιου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς όντας μόνο 8 μήνες από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας ούτως ώστε οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες να επιτύχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση στα έδρανα του αλβανικού κοινοβουλίου.

από: www.aftonomi.gr