Το ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου: Κατηγορηματικά αντίθετοι στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Το ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου: Κατηγορηματικά αντίθετοι στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ


ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Στη μέγκενη των μονοπωλίων

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στις θέσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής καθώς και στο σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, έκφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Εισηγητής του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την «πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας» στην ΕΕ είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Φούλε και των ομιλητων από τις πολιτικές ομάδες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, υπογράμμισε τα εξής:

«Το Συμβούλιο και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αξιολογούν την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, με βάση τα κριτήρια των Συνθηκών του Μάαστριχτ, της Κοπεγχάγης, της Λισαβόνας, τις τέσσερις ελευθερίες του κεφαλαίου, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης "Ευρώπη 2020" -- Καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην οικονομία για τη διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην Αλβανία για την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυκτό πλούτο) και ταυτόχρονα ενίσχυση του αστικού πολιτικού συστήματος, των κατασταλτικών μηχανισμών για τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος.
Τα εθνικιστικά και σοβινιστικά κηρύγματα και πολιτικές - "χρυσός κανόνας" - της αστικής τάξης αξιοποιούνται για την εκμετάλλευση των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Οι λαοί αντιπαλεύουν την ενσωμάτωση νέων κρατών στην ΕΕ. Η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας των λαών στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».

Ριζοσπάστης