Η δημοσκόπηση "μας" στον Ελληνικό τύπο: Παράλληλη άνοδος των άκρων ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Η δημοσκόπηση "μας" στον Ελληνικό τύπο: Παράλληλη άνοδος των άκρων

Προχθές η σελίδα μας αναδημοσίευσε (και μετέφρασε) δημοσκόπηση της Αλβανικής εφημερίδας Dita στην οποία η εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία εμφανίζεται τρίτο κόμμα, το δημοσίευμα βέβαια της Dita χρονολογείται από  τα μέσα Νοεμβρίου και η σελίδα μας έψαχνε τον κατάλληλο χρόνο να τη δημοσιοποιήσει. Χθες (Παρασκευή), μία μέρα μετά την ανάρτησή μας η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσιεύει το "ρεπορτάζ" που ακολουθεί... κάτι συμπτώσεις...

Δρόμους παράλληλους φαίνεται ότι ακολουθούν Αλβανία και Ελλάδα, αφού το πρόβλημα του εθνικισμού και του εξτρεμισμού υπάρχει και στις δύο. Στα καθ’ ημάς, η Χρυσή Αυγή δείχνει να παγιώνεται στην τρίτη θέση (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), προκαλώντας προβληματισμό και αλλάζοντας τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, ενώ στη γειτονική χώρα η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», σε χθεσινή δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Ντίτα», κατατάσσεται επίσης τρίτη, με 8,2%, ποσοστό πρωτοφανές. Προηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 35,2% και ακολουθεί με 30,5% το Δημοκρατικό Κόμμα.

Μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία οι διμερείς σχέσεις μάλλον θα δοκιμαστούν από τα ακραία στοιχεία των δύο πλευρών.    Τ.Τ.