Αλύκου: Με λαμπρότητα η εκδήλωση για τους "Μάρτυρες της Δημοκρατίας" - Κρύβονται οι μειονοτικοί βουλευτές του Μπερίσα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Αλύκου: Με λαμπρότητα η εκδήλωση για τους "Μάρτυρες της Δημοκρατίας" - Κρύβονται οι μειονοτικοί βουλευτές του Μπερίσα

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας Σ.Γκίνος στην εκπομπή "Β.ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης για τους Μάρτυρες της Δημοκρατίας, που οργάνωσε η ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε συνεργασία με την Επαρχία Αλύκου για τους τέσσερις Βορειοηπειρώτες που δολοφονήθηκαν από το κομουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας το 1990 και έγιναν η σημαία για την εξέγερση του Αλύκου (διαβάστε περισσότερα εδώ).  

Σύμφωνα με τον κ.Γκίνο ο Γενικό Πρόξενος Αργυροκάστρου στην ομιλία του έκανε έκκληση για ενότητα ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλη Μπολάνο, τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε, τον Πρόεδρο του MEGA-EEMM Χριστάκης Κίτσιος, την Αλβανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Νομάρχης κ. Γ.Μάνο, ο Πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Θεοφάνης Καλυβιώτης, εκπρόσωποι της ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ, εκπρόσωποι από το Δημαρχείο Τρίπολης κλπ. μέσω εκπροσώπου στεφάνι κατέθεσε και η Ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Λουίζα Τζουβάνι.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των μειονοτικής καταγωγής βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος (Σ. Ξέρας βουλευτής & υπουργός εργασίας, Κ. Μπάρκας βουλευτής)  οι οποίοι μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Μπερίσα φαίνεται να αποφεύγουν "τα φώτα της δημοσιότητας" για να μην πάρουν επίσημη θέση για το θέμα. Από την εκδήλωση απουσίαζε και ο μειονοτικός βουλευτής Β.Τάβος ο οποίος συμμετέχει εξίσου στον Κυβερνητικό συνασπισμό Μπερίσα μέσω του κόμματος LSI.
Όπως σημειώνει ο κ. Γκίνος από την εκδήλωση απουσίαζαν ΟΛΑ τα Ελληνικά κόμματα! Το Ελληνικό κράτος εκπροσωπούσε ο Γ.Π. Αργυροκάστρου.

2 σχόλια:

o boreiohpeirwths leei oti o mparkas katathese stefani....poia einai h alhtheia???

Εδώ λέει ότι είναι σύμφωνα με μαρτυρία του Γκινου. Ο βορειοηπειρώτης που είναι από μέσα μπορεί να έχει δίκιο. Αλλα κανείς τους δεν παει εκει ξερας-μπαρκας