Το Παρόν: Ο υπ.Εξωτερικών της Αλβανίας τα έλεγε πριν τον Μπερίσα, απλά ο Αβραμόλουλος δεν τα άκουγε ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Το Παρόν: Ο υπ.Εξωτερικών της Αλβανίας τα έλεγε πριν τον Μπερίσα, απλά ο Αβραμόλουλος δεν τα άκουγε

— Πραγματικά θλιβερή η εικόνα που έδειξε το ΥΠΕΞ το βράδυ της Τέταρτης, όταν έτρεξε να βγάλει ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Δ. Αβραμόπουλου στα Τίρανα.

— Οι Αλβανοί, βλέποντας εδώ και μήνες την αλλοπρόσαλλη και χαλαρή στάση της Αθήνας, έστηναν το σκηνικό αργά. Όταν κατάλαβαν ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι αποφασισμένος να πάει στα Τίρανα ως guest star, μαζί με αρκετούς ακόμη, για τη γιορτή της Αλβανικής Ανεξαρτησίας, άρχισαν να του παίζουν το γνωστό παιχνίδι.

— Και ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τα έλεγε ο άνθρωπος μέρες πριν, ξαφνικά ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε ότι ο κ. Μπερίσα κάνει γιορτές για να σηματοδοτήσει την αναβίωση του αλβανικού έθνους, που φθάνει μέχρι την Πρέβεζα. Οπότε τους βγάζει ο υπουργός μια… σκληρή ανακοίνωση ότι θα χάσουν την οικονομική σχέση με την Ελλάδα, τηλεφωνεί και στον ομόλογό του και του ζητά ανασκευή δηλώσεων, η οποία έγινε μισή και όχι φυσικά από τον Μπερίσα, αλλά από την εκπρόσωπο Τύπου του!

Οι Αλβανοί συνέχισαν ασφαλώς τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες, αν δεν κάνω λάθος όσον αφορά την επέτειο, συμπίπτουν με τον πρώτο ενταφιασμό των εθνικών διεκδικήσεων στον χώρο της Βορείου Ηπείρου.

από τη στήλη Υπ.Εξωφρενικών της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ