Σε αορίστου χρόνου η ισχύς των ΕΔΤΟ - Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας "Οι Σελλοί" ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Σε αορίστου χρόνου η ισχύς των ΕΔΤΟ - Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας "Οι Σελλοί"


Αθήνα, 06-12-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητος Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο), αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα με την ανανέωση του τελευταίου, αφού κατέστησαν δυσχερείς οι διαδικασίες για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.

Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που ταλάνισαν το τελευταίο διάστημα τους συμπατριώτες μας, έλαβαν τέλος με την τροποποίηση του Ε.Κ. 1030/2002, αφού από τούδε και στο εξής θα χορηγείται στους ομογενείς ( εν μέσω διαδικασιών ) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητος Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) αόριστης διάρκειας και άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (Α.Δ.Ε.Τ).

Στην πράξη διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά, πως όταν υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης τα γραφειοκρατικά εμπόδια εξαλείφονται, επισημαίνοντας στους Βορειοηπειρώτες, πώς η ελληνική πολιτεία τους στηρίζει.

Ως ομοσπονδία χαιρετίζουμε την απόφαση των αρμοδίων υπουργών και τη συμβολή του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου για την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος
Ηλέκτρα Κίκη


2 σχόλια:

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ε.Δ.Τ.Ο ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΣΩ Η ΓΙΝΕΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΙΣΧΥΟΣ .ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Να απευθυνθείς στο αρμόδιο τμήμα αλλοδαπών όπου ανήκεις, και να σε ενημερώσουν πιο αρμόδια. Η αλήθεια είναι οτι όσα ΕΔΤΟ εληγαν εως τα μεσα Νοεμβριου 2012 κ μετά καθίστανται Αορίστου διαρκείας. αλλά καλό είναι να ρωτούμε το αρμόδιο τμήμα αλλοδαπών.