Δεν υπάρχει ιδέα Μεγάλης Αλβανίας λέει ο ΠτΔ Νισάνι - Το παίζουν καλός και κακός "μπάτσος" οι Αλβανοί πολιτικοί ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει ιδέα Μεγάλης Αλβανίας λέει ο ΠτΔ Νισάνι - Το παίζουν καλός και κακός "μπάτσος" οι Αλβανοί πολιτικοί

Νισάνι: Η «Μεγάλη Αλβανία» χρησιμοποιείται από μερικούς πολιτικούς, για ορισμένους σκοπούς

Ως «ένα μέσο που χρησιμοποιείται από μερικούς πολιτικούς για ορισμένους σκοπούς» χαρακτήρισε την ιδές της «Μεγάλης Αλβανίας» ο πρόεδρος της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι.

Σημείωσε, δε, πως «η αλλαγή των συνόρων στην περιοχή είναι ένα κλειστό κεφάλαιο, το οποίο, αν ανοίξει εκ νέου στη συνέχεια, θα απειλήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera Balkans», ο πρόεδρος της Αλβανίας τόνισε ότι «δεν υπάρχει η ιδέα της 'Μεγάλης Αλβανίας' αλλά αυτή των ενωμένων Βαλκανίων που επιδιώκουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η ιδέα αυτή χρησιμοποιείται από ορισμένους πολιτικούς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους αλλά, δόξα τω Θεώ, τέτοιες ιδέες αποθαρρύνονται» υπογράμμισε ο κ. Νισάνι.

«Τώρα, κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χερσόνησο είναι ελεύθερος και θα πρέπει να σεβόμαστε και να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Ο μόνος τρόπος είναι να συνεργαστούμε» πρόσθεσε απορρίπτοντας τους υπαινιγμούς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας σε βάρος γειτονικών χωρών.

ΕΘΝΟΣ