Ντούλες: Δεν υπάρχει "τσάμικο"! - Η απογραφή ήταν στημένη! ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Ντούλες: Δεν υπάρχει "τσάμικο"! - Η απογραφή ήταν στημένη!


Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα αποτελέσματα της απογραφής στην Αλβανία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες σε συνέντευξή του στο αλβανικό περιοδικό «JAVA».

«Τα αποτελέσματα της απογραφής διαστρεβλώνουν την εθνο-θρησκευτική πραγματικότητα της χώρας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ντούλες, ενώ τόνισε πως ο αριθμός των ορθοδόξων χριστιανών είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσίασε το Ινστιτούτο Στατιστικών Αλβανίας. Μάλιστα υποστήριξε πως τα στοιχεία αυτά θα διορθωθούν σύντομα από την οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Ερωτηθείς για το «τσάμικο ψήφισμα» που κατέθεσαν στην αλβανική βουλή οι βουλευτές του PDIU, ο Ντούλες δήλωσε πως «οι δυνάμεις που προσανατολίζονται στο παρελθόν, απειλούν το μέλλον» ενώ όσων αφορά το «τσάμικο ζήτημα» για άλλη μια φορά δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα!
«Για ποιο ζήτημα μιλάτε; Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν  διαπραγματεύεται και δεν παραγράφεται. Το status quo που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη είναι προϊόν των αποφάσεων των Μεγάλων Δυνάμεων που κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η μοίρα του κάθε κράτους, έθνους ή ατόμου αποφασίστηκε έχοντας ως κριτήριο την στάση που κράτησε εκείνες τις στιγμές…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

από: aftonomi.gr