Ντούλες: Η συμβίωση της Ελληνικής Μειονότητας με τους Αλβανούς απειλείται από φωνές μίσους ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ντούλες: Η συμβίωση της Ελληνικής Μειονότητας με τους Αλβανούς απειλείται από φωνές μίσους


Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της Ελληνικής Μειονότητας στο Αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλης Ντούλες, κατηγόρησε την αλβανική πολιτική σκινή πως χρησιμοποιεί τον εθνικισμό για εκλογικούς σκοπούς. 

Ο Ντούλες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις απειλούν  την καλή συνύπαρξη μεταξύ των αλβανών και της Ελληνικής Μειονότητας.
«Έχουμε μια υποδειγματική συμβίωση σ’ αυτόν τον τομέα, όμως εμείς επιθυμούμε να τονίσουμε πως το κλίμα αυτό απειλείται από διάφορες φωνές πολιτικών ή πολιτικών δυνάμεων που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, που δεν διστάζουν να υψώσουν την φωνή του μίσους. Πολιτικές δυνάμεις που φλερτάρουν με τα στοιχεία αυτά για μια χούφτα ψήφους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.
Ο κ. Ντουλες σχολίασε επίσης και το ψήφισμα για το «τσάμικο» που κατέθεσε το PDIU για την επίλυση του λεγόμενου «Τσάμικου ζητήματος». 
«Εμείς δουλεύουμε για το μέλλον, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν και τα φαντάσματα του»,  υπογράμμισε ο κ. Ντούλες. 
Οι δηλώσεις αυτές του πρόεδρου του ΚΕΑΔ έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένταξη και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων», που διοργανώθηκε στα Τίρανα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

από: aftonomi.gr