Θέλει μειονότητες παντού: Ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς ανά τον κόσμο δίνει ο Μπερίσα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει μειονότητες παντού: Ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς ανά τον κόσμο δίνει ο Μπερίσα

«ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»

«Πλατφόρμα εθνικής ένωσης» για τους απανταχού Αλβανούς ετοιμάζει ο Μπερίσα

Νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής ένωσης», ετοιμάζει η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».

«Το έθνος είναι ένα και κάθε Αλβανός, οπουδήποτε ζει, αξίζει να έχει αλβανική υπηκοότητα» υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.

Επισημαίνοντας ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να «παρεξηγηθεί», ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι, εν ονόματι της αλβανικής κυβέρνησης, ζητάει τη συνεννόηση των γειτόνων και του διεθνούς παράγοντα.

«Είμαστε ένα έθνος που επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα. Περάσαμε 100 χρόνια υπό κατοχές και δικτατορίες. Τώρα, επιθυμούμε ειρήνη και σταθερότητα που βασίζεται στις υψηλότερες ανθρώπινες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Αλβανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής και χωρίστηκαν σε πέντε χώρες. Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς, 'έπεσαν' πάνω στο έθνος μας με τα πιο δυσοίωνα σχέδια» δήλωσε ο κ. Μπερίσα από την Αυλώνα, όπου σε απόδοση τιμής στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Ισμαήλ Κεμάλ, ο οποίος κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας το 1912, συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

ΕΘΝΟΣ

1 σχόλια:

Μπραβο του ο Μπερίσα θα δώσει την αλβανική ιθαγένεια σε ολους τους Αλβανούς.Αυτο δείχνει οτι αυτος και η κυβερνησή του αγαπούν τους ομοεθνεις τους απο οπου και αν προέρχονται.Σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και μεγάλο μέρος της κοινωνίας οπου αντιμετώπηζαν τοσα χρόνια τους Βορειοηπειρώτες σαν αλλογενείς και οι περισσότεροι αρμοδιοι σε διάφορες δημοσιες υπηρεσίες τους συμπεριφερόντουσαν λες και ήταν σκουπίδια και του ταλιπορούσαν απο το ένα γραφείο στο άλλο για να βγάλουν ένα έγγραφο ειτε με κρύο ειτε με ζέστη χανοντας οι άνθρωποι τα μεροκαματά τους ,αντιμετοπιζοντάς τους οπως τους παράνομους μετανάστες απο την Ασία και την Αφρική.Όταν θυμήθηκαν τους Βορειοηπειρώτες πριν εξι περίπου χρόνια για να τους χορηγήσουν την ελληνηκη ιθαγένεια πάλι τους ταλαιπορούσαν απο τη μια υπηρεσία στην άλλη και τους ταλαιπορούν ακόμα.Ακομα οι περισσότεροι περιμένουν για κατι που τους ανήκει καθως αρκετοί δεν την έχουν αποκτήσει ακόμα .Μπορεί σε διαφορα ζητήματα να έχουμε κάποιες διαφωνίες με τους Αλβανούς αλλα στη συμπεριφορά τους απέναντι στους ομοεθνείς τους ειτε προέρχονται απο το Κόσοβο ειτε απο τα Σκόπια και απο οπουδήποτε μας βάζουν τα γιαλιά. Δυστηχώς η συμπεριφορά των περισσότερων συμπατριωτών μας απέναντι στους Βορειοηπειρώτες ,στους Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σε άλλους ομογενείς μας δεν είναι η ανάλογη με αυτη των Αλβανών απέναντι στους ομοεθνείς τους.