Αλβανία: Η Ελλάδα εμπόδισε την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ε.Ε. ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Αλβανία: Η Ελλάδα εμπόδισε την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ε.Ε.


Η Ελλάδα ήταν το βασικό εμπόδιο για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ. 

Βουλευτές και ανώτεροι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έβγαλαν όλη τους την οργή κατά της Αλβανίας βρίσκοντας ξαφνικά προβλήματα στην διακυβέρνηση, στην αλβανική κοινωνία καθώς και στην συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές όπως ο Νικόλαος Χουντής και η Μαριέττα Γιαννάκου, άσκησαν πίεση κατά της Αλβανίας, τονίζοντας το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν θα πρέπει να μιλάει για εδαφικές διεκδικήσεις, εθνικισμούς, και να μην αναφέρεται πια στην (διαστρεβλωμένη όπως την παρουσιάζουν οι αλβανοί) ιστορία και τις αδικίες που έχουν γίνει κατά της χώρας καθώς και για να μην δηλώνει πως υπάρχουν αλβανοτσάμηδες ή Αρβανίτες στην Ελλάδα, διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα επικαλούμενα τις δηλώσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
«Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της των ευρωβουλευτών της "Νέας Δημοκρατίας" Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της δήλωσε ότι η Αλβανία δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τους 12 όρους που έθεσε ως βασική προϋπόθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ως εκ τούτου το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. δεν πρέπει να της δώσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας». 
Μάλιστα η κ. Γιαννάκου ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των μειονοτήτων, όπως η διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα.

από: www.aftonomi.gr

1 σχόλια:

Και άριστα έπραξε,Μπερίσα.Δεν το δικαιούσθε άλλωστε.Άριστα και πάλι θα ενεργήση,δε,εάν το 'ξαναπράξη.