Ευχετήριο μήνυμα προς τους Βορειοηπειρώτες από τον Γ.Πρόξενο Κορυτσάς Ι. Πεδιώτη ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Ευχετήριο μήνυμα προς τους Βορειοηπειρώτες από τον Γ.Πρόξενο Κορυτσάς Ι. Πεδιώτη

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΟΡΥΤΣΑ

Κορυτσά, 21.12.12

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2013, με περισσότερη αγάπη και προκοπή.

Ζούμε όλοι σε δύσκολες εποχές. Για εσάς που ζείτε έξω από τα σύνορα της Ελλάδας μας και για όσους ζουν προσωρινά και εργάζονται στην Πατρίδα, είναι ακόμη δυσκολότερες. Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, παράλογοι και αδιέξοδοι σωβινισμοί, οικονομική κρίση, αντικειμενικά προβλήματα, προσθέτουν βάρη που θα πρέπει κάποια στιγμή να εκλείψουν.

Η Κορυτσά, σε πείσμα πολλών, είναι ακόμη εδώ. Θέλει βοήθεια και συμπαράσταση. Είναι αναγκαία η επαναβεβαίωση του ιστορικού της ρόλου με σύγχρονες, όμως, ιδέες και πράξεις που θα ανταποκρίνονται στις ευρωπαικές αντιλήψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες.

Το 2013, είναι, μία ακόμη, κρίσιμη χρονιά για το μέλλον του ελληνισμού της Αλβανίας. Ας είναι και η χρονιά που θα κατακτηθεί, επιτέλους και το πολυπόθητο, αλλά, φευγαλέο, όνειρο της Ενότητας.

Με τις θερμότερες ευχές για την επιστροφή όλων μας στη «γενέθλια γη των ονείρων μας»,

Ιωάννης Πεδιώτης
Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος

1 σχόλια:

Αγαπητέ κύριε Πεδιωτη!
Ένα μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης και ζεστασιάς το δικό Σας, για μας τους βορειοηπειρώτες, και ειδικά για μας τους βορειοηπειρώτες της Κορυτσάς, που μάλλον τον έχουμε περισσότερα ανάγκη. Είσαστε πλάι μας από την πρώτη στιγμή που ηρθατε στην Κορυτσά. Ανοίξατε της πόρτες του Ελληνικού Προξενείου, έχετε πατήσει παντού στην περιοχή, οπού υπάρχουν Έλληνες. Απλός, ήρεμος, ξύπνιος, γελαστός, προσπαθήσετε να βοηθήσετε, να επιλύσετε, η κα να θεραπεύσετε τα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε.
Τα διάφορα συγκροτήματα που εσείς φέρατε στην Κορυτσά, η βραδιά Ελληνικής μουσικής που οργανώσατε για τα Χριστούγεννα, θέρμαναν της ψυχές μας.
Για αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη από τους βορειοηπειρώτες και τους Κορυτσαιους.
Επιβεί ζούμε σε δύσκολες εποχές, παρακαλαμε της ημέρες αυτές τον θεάνθρωπο, το 2013 να μας πραγματοποιήσει δυο πράγματα, το σπίτι του Σεφέρη, και διάκριση για τους Έλληνες της Κορυτσάς. Πιστεύω θα συμφωνήσετε!
Της καλύτερες ευχές λοιπών, και από μας!
Καλά Χριστούγεννα και Ευτικησμενο το 2013!
Υγειά, επιτυχίες και Ευημερία για Σας και την οικογένεια Σας!

Με αγάπη και σεβασμό
Ηλίας Αρμπεν