Αυστηρό μήνυμα της Αμερικής προς την Αλβανία: Ξεχάστε την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Αυστηρό μήνυμα της Αμερικής προς την Αλβανία: Ξεχάστε την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν υποστηρίζουν την ιδέα της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, ενώ κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγική και αποσταθεροποιητική», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα για «την Αλβανία όλων των αλβανικών εδαφών». 

Στην δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επισημαίνεται επίσης πως η Αλβανία έχασε την ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχε θέση ως όρο η Ε.Ε. για να πάρει το καθεστώς της υπό ένταξης χώρας και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο διευθυντής του Γραφείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, Jonathan Moore, λέει ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και συνεργασίας στην Αλβανία, οδήγησε τη χώρα να χάσει την ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως όρο. Σε μια συνέντευξη στην «Φωνή της Αμερικής» μια ημέρα πριν από την αναχώρηση του για την Αλβανία, ο διπλωμάτης των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα της χώρας να ψηφίσουν τους τρεις νόμους που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθούν, διότι οι νόμοι αυτοί είναι το κλειδί για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρώπη.

από: aftonomi.gr