Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Μπερίσα:«Η εθνική Αλβανία είναι 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!» ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Μπερίσα:«Η εθνική Αλβανία είναι 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!»

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σε συνέχεια των προχθεσινών του δηλώσεων στην πόλη της Αυλώνας για "εθνική Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο" πρόσθεσε σήμερα λέγοντας πως «67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στα Βαλκάνια είναι εθνική Αλβανική γη (ενώ η Αλβανία είναι 28.000 τετρ. χλμ)».

Ο Μπερίσα στα εγκαίνια της οδού "Κόμης Bertold Leopold" στα Τίρανα συνέχισε να παίζει το αλυτρωτικό του χαρτί, χωρίς να κάνει βήμα πίσω στις αρχικές του τοποθετήσεις. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρα, η δήλωση είναι ακόμη μια απάντηση προς την Ελλάδα και την απόφαση του Αβραμόπουλου να ακυρώσει την επίσκεψη στα Τίρανα. Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κόμης Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία για χρόνια είχαν τοποθετηθεί υπέρ της "Εθνικής Αλβανίας", την Αλβανία των Αλβανικών εδαφών όπου κατοικούν Αλβανοί, την Αλβανία των 67.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το κύριο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου, στο νοτιο-δυτικό μέρος. Προς στιγμήν η συμμαχία των Βαλκανίων και άλλοι παράγοντες κατέστησαν αδύνατη τότε την υλοποίηση αυτού του ανεξάρτητου κράτους. Ως εκ τούτου, ο ίδιος υποστήριξε σθεναρά τον Ismail Qemali να διακηρύξει την ανεξαρτησία της Αλβανίας, για να δημιουργήσει το αλβανικό κράτος ως μια ζωτική ανάγκη για να σώσει τους Αλβανούς, το έθνος που αγάπησε και σεβάστηκε, να τους σώσει από την εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.»

3 σχόλια:

Δεν ντρεπεσαι - δεν ντρέπεσαι ρεμάλι να ξεσηκωθούμε οι βορειοηπειρώτες να σε πάρουμε στο ψητό πρέπει μέσα στα Τίρανα

Τηλ. Επικοινωνία με τον Αβραμόπουλο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2sMIyzdijOM