Παραποίηση των δηλώσεων του Κωστή Στεφανόπουλο από την εφημερίδα Shekulli και τα αλβανικά ΜΜΕ ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Παραποίηση των δηλώσεων του Κωστή Στεφανόπουλο από την εφημερίδα Shekulli και τα αλβανικά ΜΜΕ

Η εσκεμμένη χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ανθελληνικά δημοσιεύματα


Το σημερινό δημοσιεύσιμα του ShekulliΤο σημερινό δημοσιεύσιμα του ShekulliΗ παραποίηση των δηλώσεων του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στην έκτη Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη δε θα μπορούσε παρά να είναι εσκεμμένη από τα πλέον ανθελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στα πλαίσια της χειραγώγησης της κοινής γνώμης αλλά και εξάπλωσης του μίσους προς οτιδήποτε ελληνικό.

Σε προηγούμενη δημοσίευση μας είχαμε αναρτήσει ολόκληρο το άρθρο Κωστής Στεφανόπουλος: «Έχω μια ρίζα βορειοηπειρωτική για την οποία είμαι εξαιρετικά υπερήφανος» το οποίο φιλοξενούσε τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Στεφανόπουλος σε σχέση με την καταγωγή του αλλά και γενικότερα για την Βόρειο Ήπειρο.

Το εν λόγω κείμενο:

"Αλλά έχει ακόμη αξιώσεις η Βόρειος Ήπειρος. Έχουμε κι εμείς κάθε ενδιαφέρον γι' αυτήν, όχι πλέον αξιώσεις, δικές μας ή δικές τους, εδαφικής επέκτασης. Αυτά τέλειωσαν και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά και δεν έχουμε καμιά διάθεση να επανέλθουμε σ' αυτές τις εποχές. Έχουμε όμως κάθε δικαίωμα και εμείς και εκείνοι να ζητούμε τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των και να ενδιαφερόμεθα γι' αυτήν. "


Από την εφημερίδα Shekulli παραποιήθηκε στο ακόλουθο κείμενο:

Gjatë fjalës së mbajtur në këtë konferencë Stefanopullos është shprehur gjithashtu se “sa i përket çështjes së Epirit të Veriut (Vorio Epiri) tashmë edhe pse ne grekët kemi kërkesa territoriale ndaj kësaj zone, kanë edhe shqiptarët kërkesat e tyre territoriale. Këto gjëra tashmë kanë mbaruar dhe nuk duhet t’i kthehemi më atyre dhe kohës së vjetër”.

Ολόκληρο το άρθρο του Shekulli μεταφρασμένο:

Πρώην Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος: Η Κορυτσά είναι Ελληνική

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε δημοσίως για πρώτη φορά ότι κατάγεται από ένα χωριό μεταξύ Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, τη Δρόβιανη. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της έκτης συνόδου της Πανηπειρωτικής Συνδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο ο Στεφανόπουλος δήλωσε επίσης ότι «όσον αφορά το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου, αν και εμείς οι Έλληνες τώρα έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις στην περιοχή, έχουν και οι Αλβανοί τις δικές τους εδαφικές απαιτήσεις. Αυτά τα πράγματα έχουν ήδη λήξει και δεν θα πρέπει να γυρίζουμε πίσω σε αυτά και σε εκείνους τους καιρούς."

Ένα άλλο θέμα που έχει επισημανθεί από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι αυτή των Βλάχων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βλάχοι της Βορείου Ηπείρου είναι το ίδιο όπως οι Βλάχοι στην Ελλάδα, δηλαδή Έλληνες, και η Ελληνική πολιτεία καθυστέρησε και λάθεψε στις αρχές του 90 ως προς την αγωγή και την υποστήριξη που θα έπρεπε να τους είχε δώσει. Ο Στεφανόπουλος δήλωσε ότι η Αλβανία θα πρέπει να αναγνωρίσει ως ελληνική μειονότητα τους αλβανούς Βλάχους και να αναγνωρίσει ως μειονότητα τις επαρχίες από τη Χιμάρα έως την Κορυτσά αντανακλώντας τις εν λόγω περιοχές και στους γεωγραφικούς χάρτες της.

*Αυτός είναι ο τρόπος που τα αλβανικά media αντιμετώπιζαν πάντοτε τις «προκλήσεις» της Ελλάδος εις βάρος του «αθώου» αλβανικού λαού. Και αυτός είναι ο τρόπος που τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ διασφαλίζουν τη χρηματοδότηση του εκάστοτε κυβερνόντος και φυσικά την οικονομική επιβίωση τους.

από: himara.gr/blog