Τσάμηδες PDIU: Η στάση του Παναρίτι για τα επεισόδια της Κλεισούρας, η πνοή που χρειάζεται η αλβανική διπλωματία ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τσάμηδες PDIU: Η στάση του Παναρίτι για τα επεισόδια της Κλεισούρας, η πνοή που χρειάζεται η αλβανική διπλωματία

Οι Τσάμηδες είναι υποφέροντες των ναζιστικών εγκλημάτων και θα δώσουν μάχη ενάντια στο ναζισμό! (ΧΑ.ΧΑ.XA)

Οι τσάμικες οδηγίες ως προς τον τρόπο που μπορούμε να κάνουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις μας σε «ξένα εδάφη»!

 Ο Shpetim Indrizi, πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Τσάμηδων PDIU, σε ανακοίνωση του εξήρε τη στάση του Υπουργού Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, για τις δηλώσεις που έκανε όσον αφορά τις «προκλήσεις», όπως τις αποκαλεί, που προσπάθησαν να γίνουν από την ελληνική πλευρά σε Κλεισούρα και Βουλιάρατι.

 Για το κόμμα του PDIU, η στάση του επικεφαλή διπλωμάτη Παναρίτι πρέπει να είναι η μακρόχρονη στάση της κυβέρνησης και της αλβανικής διπλωματίας. " Ο Παναρίτι κατά την άποψή μας έφερε την πνοή που χρειάζεται στη διπλωματία μας και αυτό το πνεύμα θα πρέπει να επιστρέψει και στο αξίωμα της κυβερνήσεως», αναφέρει η δήλωση.

"Αυτή η πολιτική δύναμη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι Αλβανοί, οι μειονοτικοί, οι Τσάμηδες και οι Δεροπολήτες, υποφέροντες από τα ναζιστικά εγκλήματα, θα παραμείνουν μαζί στη μάχη ενάντια στο ναζισμό, ο οποίος χθες εκπροσωπήθηκε στην Αλβανία από τον βουλευτή Χρήστο Παπά της "Χρυσής Αυγής".

 "Ο εορτασμός και οι επιμνημόσυνες δεήσεις για τους πεσόντες ξένων στρατευμάτων στην Αλβανία, δεν μπορεί να γυρίζουν σε πολιτικά κινήματα. Το PDIU και KPR θα βρίσκεται σε συνεχή αντιμετώπιση των πολιτικοποιήσεων αυτής της φύσης. Όποιος θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους του είναι ελεύθερος να το κάνει μέχρις εκεί που δεν την εκφράζει σε αλυτρωτική μορφή έναντι της Αλβανίας. Η ετήσια γιορτή στις 28 Οκτωβρίου στην Αλβανία θα αντιμετωπίσει την αντίθεσή μας, έως ότου θα επιστρέψουν σε απλές επιμνημόσυνες δεήσεις και όχι πολιτικά κινήματα», καταλήγει η ανακοίνωση PDIU.