Πρόσφυγες: Η Συριακή κρίση «αγγίζει» και το Αργυρόκαστρο ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πρόσφυγες: Η Συριακή κρίση «αγγίζει» και το Αργυρόκαστρο

Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η ταχύτητα με την οποία τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και ειδικά η τελευταίες συγκρούσεις στη Συρία, προσεγγίζουν την περιοχή, και φέρνουν κοντά τις συνέπειες, είναι καταπληκτική.
600 είναι οι παράνομοι εισαχθέντες πρόσφυγες απ’ τις πολεμικές συγκρούσεις στις αραβικές  χώρες που συνελήφθησαν στο διάστημα ενός μηνός  απ’ την Συνοριακή Αστυνομία Αργυροκάστρου. Πρόκειται για αριθμό που επισήμως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Συνοριοφυλακής Αργυροκάστρου, για τα ΜΜΕ, στις αρχές της εβδομάδας. Ανάλογης συχνότητας είναι και οι ειδήσεις για συλλήψεις στα ενδότερα της χώρας, όπως Τεπελένι, Φίερι, Αυλώνα και Δυρράχιο.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε χωρίς να διευκρινίζει ότι με τους συλληφθέντες ενεργούν τα κατά το νόμο σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα.
Η ιστορία αποκαλύπτει πέραν των άλλων και ότι η τραγωδία των λαών αυτών δεν σταματά με τις συγκρούσεις εμφυλίου στις χώρες τους, συνεχίζεται και με όλη αυτή την εξαθλιωτική προσπάθεια να φύγουν προς τη Δύση για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Διότι σαφώς και όπως προκύπτει και από όσα η αστυνομία ανακοινώνει πρόθεση τους δεν είναι η παραμονή στην Αλβανία αλλά σκοπός είναι η Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.
Προκύπτει επίσης σαφώς ότι έχουν στηθεί και τα ανάλογα δίκτυα για την λαθραία διακίνηση της ανθρώπινης αυτής μάζας. Η διαδρομή σε κάποιες περιπτώσεις είναι απ’ την Ελλάδα ενώ ένας μεγάλος όγκος περνά από Τουρκία στη Βουλγαρία και τα Σκόπια και στη συνέχεια από Αλβανία.
Έτσι το Αργυρόκαστρο έρχεται πολύ κοντά στις θερμές εστίες: Συρία, Αφγανιστάν, Αλγερία, Λιβύη, Τυνησία κλπ. απ’ όπου είναι και η πλειοψηφία των προσαχθέντων προσφύγων απ’ τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

από: www.deropoli.com