Οι «έλληνες» των αλβανικών κομμάτων ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οι «έλληνες» των αλβανικών κομμάτων

Αν και ανεπίσημα, η Αλβανία έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που παρατηρείται κυρίως απ' τα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι η παρουσία τους στη βάση, κοντά στο εκλογικό σώμα. Το κυβερνών κόμμα του Σαλί Μπερίσα, βρήκε ως αφορμή καθόδου διάφορα «εγκαίνια» για έργα και επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διακυβέρνησή του. Επικεφαλής των εγκαινίων είναι πάντα ο πρωθυπουργός της χώρας.

Το άλλο κόμμα, το ΣΚ του Έντι Ράμα, έρχεται σ' επαφή με τα στελέχη της βάσης και τους οπαδούς του, προσπαθώντας να συσπειρώσει τον κόσμο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας ως ο «μελλοντικός πρωθυπουργός».
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο κινήσεων, άρχισαν να εμφανίζονται στα χωριά και στους δήμους μας και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων. Άρχισαν να συναντούν «φίλους» που τους είχαν ξεχάσει από χρόνια, να υπόσχονται για διορισμούς στο δημόσιο και να αναθεματίζουν την Ομόνοια-ΚΕΑΔ. Ζητούν την ψήφο των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα αφεντικά τους, και σε συνέχεια τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Μπορεί η καταγωγή τους να είναι «ελληνική» να έχουν γεννηθεί από έλληνες γονείς, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί, οι ίδιοι όμως, μέσα και έξω απ΄το αλβανικό κοινοβούλιο δεν λειτούργησαν ποτέ σαν έλληνες. Κι αυτό γιατί:
Πρώτον: Τα αλβανικά κόμματα, τους έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους ώστε να μπορέσουν απ' τη μια να στραγγαλίσουν κάθε ανεξάρτητη ελληνική ψήφο που θα μπορούσε να ενισχύσει ανεξάρτητο εθνικό φορέα και απ' την άλλη να παρουσιάσουν ένα ευρωπαϊκό δικό τους προφίλ, πως δήθεν νοιάζονται και για τις εθνικές μειονότητες και τις βοηθούν να εκπροσωπεύονται με «δικά τους» παιδιά. Φυσικά αυτά τα παιδιά παίζουν τις περισσότερες φορές το ρόλο της μαριονέτας.
Δεύτερον: Οι ίδιοι αυτοί, οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί, μπαίνουν με ευχαρίστηση στην υπηρεσία, με σκοπό να χαρούν τα προνόμια της εξουσίας και να απολαμβάνουν έστω κι εκείνα τα λίγα ψίχουλα που τα αφεντικά αφήνουν γι' αυτούς.
Τρίτον: Μέσα σε δυο δεκαετίες κοινοβουλευτισμού στην Αλβανία, κανείς και σε καμία περίπτωση, ελληνικής καταγωγής βουλευτής που πολιτεύεται με τα αλβανικά κόμματα, δεν μπόρεσε να σηκώσει ανάστημα και να τοποθετηθεί καθαρά για ζητήματα εθνικού χαρακτήρα. Όλοι τους σιώπησαν την ώρα που έπρεπε να μιλήσουν. Η ιστορία απέδειξε πως μόνον βουλευτές της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ έχουν λάβει καθαρά εθνική θέση για ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος εντός και εκτός του αλβανικού κοινοβουλίου.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες περιπτώσεις. Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, σιώπησαν όταν το δικό τους κόμμα με τον αρχηγό τους Ε. Ράμα, απευθύνονταν στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση της συμφωνίας για τα θαλάσσια ύδατα μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Κανείς απ' αυτούς δεν μίλησε. Κανείς δεν αποστασιοποιήθηκε. Οι έλληνες της περιοχής του Βούρκου, των Αγ. Σαράντα, Δελβίνου και Χιμάρας, έδωσαν ψήφο και στο ΣΚ Αλβανίας. Ποιους εξυπηρέτησαν έτσι;! Γιατί πρέπει να τους ψηφίζουμε;;!
Μια άλλη περίπτωση που θα ήθελα να αναφέρω ήταν η σύγκρουση στην αλβανική βουλή των εκπροσώπων του PDIU του τσάμικου κόμματος, όπως θέλει να αναφέρεται με τον πρόεδρο και βουλευτή του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε για εθνικά ζητήματα. Ενώ ο κ. Ντούλες έδινε τη μάχη στο κοινοβούλιο, οι άλλοι «έλληνες» σιωπούσαν και κρύβονταν πίσω απ' τα έδρανα. Φαίνεται δεν τους επιτρέπονταν απ' τα κομματικά καταστατικά να μιλήσουν. Αυτοί λένε πως εκπροσωπούν εμάς τους έλληνες στην αλβανική δεξιά. Μπορεί να μας παίρνουν την ψήφο, αλλά δεν μας εκπροσωπούν ως ελεύθερους έλληνες, μας εκπροσωπούν ως ραγιάδες. Μάλιστα φροντίζουν να μένουμε ραγιάδες και στην κυριολεξία. Το θέμα δεν είναι πως ονομάζεται ο βουλευτής της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, Βαγγέλης, Γιώργος, Γιάννης ή Σπύρος. Το ζήτημα είναι να εκπροσωπούμαστε από ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος δοκιμάστηκε για το ανάστημά του και το ρόλο του.
Τέταρτον: Ακούμε μερικούς να μας λένε πως αυτοί που βγαίνουν με αλβανικά κόμματα, στηρίζονται στις περιοχές τους και με μικρές επενδύσεις, λύνοντας κάποια προβλήματα. Ολοι γνωρίζουμε πως οι έλληνες Βορειοηπειρώτες που μένουν στα πατρώα τους εδάφη είναι καλοπληρωτές. Πληρώνουν όλους τους φόρους, είτε ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα είτε είναι συνταξιούχοι. Δεν μπορεί να είμαστε μόνον φορολογούμενοι και το κράτος να μην προσφέρει καμία υπηρεσία! Κι αυτά που έχει κάνει είναι λίγα, πολύ λίγα. Γνωρίζει ο κόσμος μας καλύτερα απ' τον καθένα, πως τα «έργα» και οι επενδύσεις αυτές γίνονται μόνο και μόνο για να συνοδεύουν την προεκλογική τους προπαγάνδα υπέρ των προσώπων που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να μας «εκπροσωπούν».
Εμείς όμως, αλήθεια, γιατί τους ψηφίζουμε;;!!!

από: aftonomi.gr

7 σχόλια:

Το άρθρο θα ήταν πολύ σωστό αν όλα όσα έγραφε τα έλεγε πρώτα και κύρια για το ΚΕΑΔ. Αλλά αντί να κοιτάξει τα δικά του τα χάλια γράφει για την καμπούρα των άλλων.
ή μήπως το ΚΕΑΔ δεν συμμετείχε ποτέ σε κυβερνήσεις και συμμαχίες με αλβανικά κόμματα και τα στελέχη του δεν πήραν ποτέ κυβερνητικές θέσεις;

α και ένα ανέκδοτο:

"Η ιστορία απέδειξε πως μόνον βουλευτές της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ έχουν λάβει καθαρά εθνική θέση για ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος εντός και εκτός του αλβανικού κοινοβουλίου".

χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!
Μάλλον στην ιστορία κάποιου άλλου πλανήτη θα αναφέρεται

Ανωνυμε 23 Οκτωβρίου 2012 1:38 π.μ. εχεις μεγαλο λαθος να αναφερεσαι στο ΚΕΑΔ τα ανωματα που αναζητας εσυ βρισκονται στην ενοτητα, "Οι "αλβανοι" των ελληνικων κομματων".

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ
Θα συνεχίσουν ακόμα το ίδιο παραμύθι στην Ομόνοια και ΚΕΑΔ, όπως το άλλοτε ΚΕΑ (Κόμμα Εργασίας Αλβανίας), πώς για όλα φταίει εξωτερικός παράγοντας; Δεν ανάγνωσαν καταστάσεις της πολιτικής πραγματικότητας στο χώρο, δεν έλαβαν μηνύματα από το εκλογικό κοινό; Ποιούς εκπροσωπούν; Τη μειοψηφία, προφανώς, διότι ο Ελληνισμός στο Ηπειρωτικό αυτό τμήμα εδώ και δύο δεκαετίες, αλλοίωσε την εμπιστοσύνη προς την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, από συγκεκριμένες πολιτικές στάσεις, γεγονότα, όπως μεσολάβησαν στο μεγάλο αυτό χρονοδιάστημα, τα οποία κανένα μα κανένα σημείο αναφοράς είχαν ή έχουν, με τα κοινά οράματα, τα συμφέροντα, του ελληνισμού.
Μήπως θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε το ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ της βίζας, τις στημένες συνδιασκέψεις των αντιπροσώπων, τις επί μακράν συγκυβερνήσεις, εναλλάξ με τα δύο κόμματα εξουσίας, μήπως επί το πλείστον τον τρόπο κλεπταποδοχής για την εκλογή βουλευτή, όπως λ.χ. το Ντούσκο, μήπως την διαρκείας επιδοτούμενη διάσπαση, αυτού του μεγαλείου των Βαγγέληδων στη Δερόπολη, οι οποίοι συναγελαζόταν στα Τίρανα ενόσω συγκυβερνούσαν και έβαζαν τον απλό κοσμάκι να κατασπαράσσεται στα καφενεία των χωριών, δηλαδή οι ομονοιοκεαδίτες εναντίων των σοσιαλιστών και πάει λέγοντας. Μήπως ο Γ. Γιάννης, ως Πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος σπούδασε τη δεκαετία του 1980 στα Ελληνικά Πανεπιστήμια ως εκλεκτός του στενού πυρήνα του τότε ολοκληρωτικού καθεστώτος, δεν μετάφρασε τα προσβλητικά εθνικά κείμενα στα σχολικά βιβλία, όπου τα παιδιά μας διδάσκονται πώς είναι απόγονοι των ιλλυριών και έως τον Αμβρακικό κόλπο αποτελεί το χώρο των αλβανών;!
Μήπως ή όλη κατάντια, η αποσχιστική, εξήλθαν όλα σχεδόν τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της επετηρίδας Ντούλε στις βουλευτικές εκλογές του 2009, δεν ταυτίζει συγκεκριμένη πολιτική ευθύνη, ή μήπως ο κ. Ντούλες δεν αποτελεί ένα αλβανικό πρότυπο διατήρησης πολιτικού θώκου. Είναι ο τρίτος σε χρονοδιάρκεια μετά τον Ένβερ Χότζα και Σαλί Μερίσα.
Ας μην επεκταθούμε στον τομέα των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιοκτησιακό, εκπαιδευτικό κτλ., πάνε στη μπάντα. Αυτά για να μην μακρηγορούμε. Δεν τραβάει άλλο αυτή η βαλίτσα. Πράγματι ζούνε σε άλλο πλανήτη τα ανθρωπάκια. Στον πλανήτη τους λούφας και παραλλαγής.

ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑ),ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

1:59 όσα έγραψαν οι προηγούμενοι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι για αυτούς που είναι στα αλβανικά κόμματα, αλλά αυτοί τουλάχιστον ξεκαθάρισαν τη θέση τους με την επιλογή τους. Αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα να μιλάν για εθνική εκπροσώπηση είναι τα γιουσουφάκια του Ντούλε. Σώνει και καλά να μας πείσουν ότι όλοι οι άλλοι είναι προδότες (που είναι φυσικά και το ξέρουμε) ενώ το ΚΕΑΔ είναι το κόμμα που έχει αγωνιστεί για τον Ελληνισμό, με τον Ντούλε που δεν πατάει ούτε στη βουλή ούτε στα χωριά, με τον εισαγγελέα του Χότζα Σπύρο Πέτσην και τον αλβαναρά Σόλη. Για να μην το συνεχίσω με τα κορυφαία ηγετικά μέλη της Ομόνοιας τον Γιάννη Γιάννη και τον Βαγγέλη Ζαφειράτη και τις δουλειές που έκαναν πριν το 1990. Μα καλά για πόσο βλάκες μας περνάνε;

O monnadikos foreas tis Ethnikis Ellinikis Mionotitas einai Omonoia-KEAD!!Ola ta alla einai kourafeksala!!Oloi aytoi pou fyganai (foto Hosteni apo pano) fuganai gia to merokamato tou Berisha!! As pou gia to Spyro ypourgos tou Berisha na min exei gia shoferi to Michel Proedro??Am I Lady Dropulli pos tin kobetai San na pire kana dyo Kg!!To Mparka ton enoxli to mousi na antalaksi 2 leksis!!
Re paidia min ta bgazetai sto meintani ayta edw ta onta giati mas gelane Ellines,Albanoi,Kosovaroi,Roma,Pakostanoi..Kinezoi!!!Angloi-Galoi-Portogaloi!!!

O monnadikos foreas tis Ethnikis Ellinikis Mionotitas einai Omonoia-KEAD!!

Εσύ 23 Οκτωβρίου 2012 7:09 μ.μ.πρέπει να έγραψες μάλλον αυτό το γελοίο άρθρο. Αμα ο μοναδικός φορέας της ΕΕΜ συμμαχεί με το τσάμικο κόμμα στις δημοτικές εκλογές και στην εκλογή προέδρου της ΕΥΔΑΠ Αγ. Σαράντα τότε πόσο περισσότερο προδότης μπορεί να είναι κάποιος Βορειοηπειρώτης;

Και για να μην ξεχνιόμαστε οι Ρομά-Αλβανοί-Σκοπιανοί και άλλες φυλές που αναφέρεις είναι μέλη στο δικό σας κόμμα το πολυπολιτισμικό-παναλβανικό ΚΕΑΔ