ΣΟΚ! Αλβανοί εθνικιστές λιθοβόλησαν το όχημα του Έλληνα πρέσβη και των συγγενών των πεσόντων στην Κλεισούρα ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ! Αλβανοί εθνικιστές λιθοβόλησαν το όχημα του Έλληνα πρέσβη και των συγγενών των πεσόντων στην Κλεισούρα


Απίστευτη προσβολή ο λιθοβολισμός των συγγενών των πεσόντων ηρώων!

Κυβερνητικός εταίρος το κόμμα των Τσάμηδων που συμμετείχε στα επεισόδια

Το Αλβανικό κράτος δεν προστατεύει ούτε τους διπλωμάτες!

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του Έπους του '40.
Μερικές δεκάδες οπαδοί της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» του Κοσοβάρικου κόμματος «Αυτοδιάθεση» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 αλλά και εναντίον του διπλωματικού οχήματος του Έλληνα πρέσβη.

Τα επεισόδια δεν πήρα έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, ωστόσο η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τα συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών.

«Η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής του Μουσολίνι, θυμίζει σε κάποιους ακραίους Αλβανούς πολιτικούς, αλλά και στους οπαδούς τους, τις ενοχές από το κακό παρελθόν», σχολίασε για τα επεισόδια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και Τσάμηδες πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε απογόνους των ηρώων από την Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του οχήματος του Έλληνα πρέσβη Νίκου Πάζιου, κατήγγειλε ο κ. Κουίκ και κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση ότι παρακολουθεί ατάραχη τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος, κι όλα αυτά ενώ «εξακολουθεί να αρνείται τη δημιουργία και τρίτου στρατιωτικού νεκροταφείου, για τους άταφους ήρωες του Αλβανικού έπους που έχουν αφήσει διάσπαρτα τα κόκαλά τους στα Βουνά και τα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου».

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

1 σχόλια:

Κακώς,πολύ κακώς,κάκιστα,θα έλεγα,θα 'μπορούσα να 'πω και να γράψω,εδώ,ήρθη το εμπόλεμο των διμερών σχέσεων(από πλευράς και από μέρους της Ελλάδας και μονομερώς όπως πάντα είθισται να συμβαίνη με την εθελόδουλη αυτή ηγεσία που είχαμε αλλά και που εξακολουθούμε αδιαλείπτως κατά τη διαχρονία μας να έχουμε 'στην Ελλάδα..).ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ Ε Π Α Ν Α Φ Ε Ρ Ο Υ Μ Ε(ανενδοιάστως και απτοήτως).