Βουλευτής Χρυσής Αυγής Γ.Λαγός: Τζελίλης, Σαμπάνης, Κόκκας και Μανιάνι δεν είναι Έλληνες! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτής Χρυσής Αυγής Γ.Λαγός: Τζελίλης, Σαμπάνης, Κόκκας και Μανιάνι δεν είναι Έλληνες!

Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου στην οποία ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Παναγιώταρου - ο οποίος είπε ότι ο διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν είναι στα πρότυπα της Ελληνικής φυλής - έδωσε και άλλα ονόματα αθλητών που κατά τον ίδιο δεν είναι Έλληνες.

Ο κ. Λαγός επικρότησε τις δηλώσεις Παναγιώταρου και μεγάλωσε την λίστα των αθλητών που, κατά τον ίδιο δεν είναι Έλληνες. Όπως είπε και κάποιοι που σήκωναν βάρη με την φανέλα της εθνικής και ήρθαν από Αλβανία και Γεωργία δεν είναι Έλληνες, χωρίς ωστόσο να δώσει ονόματα. Όμως η τοποθέτηση του βουλευτού της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε την αντίδραση ενός τηλεθεατή, ο οποίος βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα και εξοργισμένος ζήτησε από τον κ. Λαγό να πει τα ονόματα των αρσιβαριστών από την Αλβανία, τους οποίους ο κ. Λαγός χαρακτηρίζει Αλβανούς.

Ο τηλεθεατής Χρήστος Μήτσιος υπερασπίστηκε τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, λέγοντας πως για κάποια περίοδο βρισκόταν στην Αλβανία. "Οι αρσιβαρίστες που εσείς χαρακτηρίζεται Αλβανούς επειδή έρχονται από την Αλβανία είναι Βορειοηπειρώτες και διώκονται από τους Αλβανούς. Είναι ο Πύρρος Δήμας Αλβανός;" - είπε ο τηλεθεατής στον κ. Λαγό. Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Λαγού ο οποίος υπερασπίστηκε την Ελληνικότητα του Πύρρου. Όπως είπε εμείς σαν Χρυσή Αυγή τον τιμούμε και πάντα τον τιμούσαμε σαν Έλληνα, ποτέ δεν είπαμε Αλβανό τον Πύρρο Δήμα.
Ωστόσο ο τηλεθεατής και το πάνελ της εκπομπής, ζήτησαν επίμονα από τον κ. Λαγό ονόματα. Τότε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής "έδωσε" τα ονόματα των Γιώργο Τζελίλη, Λεωνίδα Σαμπάνη και Λεωνίδα Κόκκα ενώ μετά από λίγο προσέθεσε και τα ονόματα της Μιρέλας Μανιάνι και του Κάχι Καχιασβίλι. Συμπληρώνοντας είπε ότι για Μανιάνι και Καχιασβίλι είναι σίγουρος ότι δεν είναι Έλληνες.